Рушник, картопля, баран або дрова: Як Росія віддячує вдовам окупантів, які загинули в війні проти України (відео)

У Росії за мобілізованих росіян дарують шуби, рушники, баранів та дрова. Зокрема такі подарунки вручають сім'ям загиблих на агресивній війні Росії проти України окупантів, передають Патріоти України.

А ось обіцяні "гробові" у розмірі 12 мільйонів рублів виплачувати російська влада не поспішає, шукаючи всілякі способи уникнути виконання взятих на себе зобов'язань. Про це пише "Кримський вітер".

"Рушник, шуба, барани, консерви та дрова за вбитого сина. Так у Росії висловлюють подяку сім'ям, чиї чоловіки вирушили воювати в Україну. Часто з такими ініціативами виступають місцеві політики або волонтери", - пише паблік.

Наприклад, у Курській області РФ на рівні однієї з місцевих адміністрацій вирішили привітати матерів ліквідованих загарбників із Днем матері. Голова Льгівського району Курської області Сергій Коростелев особисто їздив до сімей "200-х", щоб урочисто вручити їм листівки та набори рушників.

У Татарстані ж матерям "мобіків" цього дня вручали продуктові пайки, до яких входили крупи, чай та цукерки. На батьківщині міністра оборони РФ Сергія Шойгу, в Республіці Тива, на республіканському рівні оголосили про виділення сім'ям мобілізованих по барану, "за необхідності" їм пообіцяли видавати овочі та борошно.

"По лінії мінсільгосппроду прийнято рішення про виділення сім'ям по одній голові барана, 50 кілограмів борошна, двох мішків картоплі та капусти за потреби", - заявили у місцевому уряді. Крім того, фермерські господарства отримають по одній тонні вівса, якщо їхні голови були призвані на військову службу", - писали місцеві видання після оголошення в РФ "часткової мобілізації" минулої осені.

Також деяким родинам "мобіків" видали дрова. На Сахаліні сім'ї мобілізованих також зіткнулися з небаченою щедрістю: їх ощасливили рибою з розрахунку 5 кг на людину. А от із виплатою обіцяних Путіним "гробових" Росія не поспішає.

"У Росії за смерть у бою проти України президент обіцяв виплачувати понад 12 млн рублів. Але держава не дуже охоче виплачує компенсації за загиблих. Іноді навіть не видають грошей на поховання", - пише "Кримський вітер".

Щоб заощадити гроші, яких на сім'ї майже 150 тисяч ліквідованих окупантів не напасешся, до вдаються до різних хитрощів. Найчастіше "денацифікованих" в Україні загарбників записують у "зниклі безвісти", а для них жодних компенсацій не передбачено.

Не передбачені компенсації і для сімей ліквідованих бойовиків у так званих "ДНР" та "ЛНР", які Росія оголосила своїми територіями. Так звані волонтери іноді збирають для них гроші, найчастіше йдеться про 5 або 10 тисяч рублів, з якими вдів та матерів окупантів змушують фотографуватися.

Або ж з помпою вручають негрошові подарунки - на кшталт шуб, ролики зі щасливими власницями яких нещодавно наповнили мережу. Організувала цей "аукціон небаченої щедрості" дружина терориста Ігоря Гіркіна Втім, обміну чоловіків та синів на хутряні вироби вдови та матері окупантів раділи не довго: за визнанням однієї з учасниць такого відео, шуби у них відібрали одразу після того, як вимкнулися камери.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...