Ринок готовий до дива повітряного відпочинку та мандрівок: У США почали продавати одномісні електролітаки. Власникам для польотів ліцензії не потрібні

Можна літати лише над незавантаженими районами та далі від аеропортів (Фото:Pivotal)

Компанія Pivotal планує з липня розпочати постачання свого eVTOL-літака Helix вартістю від 190 тисяч доларів. Для керування таким літаком не потрібна ліцензія.

Хоча перший комерційний продаж Helix відбувся в жовтні минулого року, досі літаки випробовували дослідники, зокрема, з ВПС США. Тепер компанія готується до перших масових поставок, які мають розпочатися в липні 2024 року.

Вартість одномісного літака з електричним вертикальним злетом і посадкою (eVTOL) починатиметься від 190 тисяч доларів. Базова модель поставляється із зовнішнім покриттям з вуглецевого волокна, цифровою польотною панеллю, HD-камерою для посадки, зарядним пристроєм і так далі. Разом із транспортним засобом надається всебічне навчання пілотів і гарантія на літак. Також можна обрати покращений варіант вартістю 260 тисяч доларів, який може похизуватися індивідуальною колірною гамою, поліпшеною кабіною, трьома зарядними пристроями та особливим освітленням.

«Ми пишаємося тим, що починаємо продавати і незабаром постачати наші літаки Helix. Ринок готовий до дива повітряного відпочинку та мандрівок на eVTOL з короткими перельотами», — каже Кен Карклін, генеральний директор Pivotal.

Цей літак відповідає категорії FAA Part 103 (Ultralight) у США, що означає, що він може літати тільки над незавантаженими районами і далі від аеропортів. Хоча ліцензія для керування таким транспортним засобом не потрібна, усі пілоти Helix мають пройти всебічну початкову та періодичну підготовку до польотів.

Українцям підвищать податок на зарплати: Стало відомо, скільки будемо отримувати "чистими! на руки

неділя, 6 жовтень 2024, 12:30

Крім податку на посилки, в Україні вже у жовтні можуть підвищити податок на зарплати — відразу на 3,5%. І, відповідно, на такий же відсоток поменшає сама «чиста» зарплата. Про це пише видання «Апостроф», передають Патріоти України. Формально податок на...

ДБР шукає ухилянтів за списками глави МСЕК Хмельниччини: Ось що їм може загрожувати

неділя, 6 жовтень 2024, 12:22

Державне бюро розслідувань у Хмельницькому вивчає списки людей, які були знайдені під час обшуків у робочому кабінеті керівниці обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяни Крупи, передають Патріоти України. Як розповіла речниця теруправління Д...