"Ризикуємо втратити озброєння": Експерт розповів, чим загрожує реформа "Укроборонпрому"

Нова команда керівництва "Укроборонпрому" пропонує ліквідувати концерн та створити кілька холдингових компаній замість нього або трансформувати сам "Укроборонпром" у таку компанію, де замикатимуться 6 секторів. Але до цього варто ставитись як до теорії. Про це в коментарі Gazeta.ua заявив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець, передають Патріоти України.

"Зміни в Укроборонпромі мають бути інтегровані у загальні вимоги до вітчизняного оборонно-промислового комплексу. Зараз триває його огляд. Дозволить зрозуміти, що саме ОПК може виробляти. Ці висновки будуть впливати на процес реформування концерну. Зараз він намагається зберегти своє існування, позбавляючись найбільш збиткових підприємств. Проте серед них є ті, що включені у важливі цикли виробництва. Якщо Укроборонпром це не врахує, можемо втратити деякі зразки озброєння. Наприклад, підприємство "Кварсит" має 11 мільйонів гривень боргів по заробітним платам. Але виготовляє деталі для українських ракет. Його треба реанімувати, а не скорочувати", - пояснює експерт.

За його словами, створення холдингової компанії замість концерну може стати дієвою стратегією реформи. "Вона випробувана у багатьох країнах світу. Проте наша оборонна промисловість лишається єдиним неподіленим шматком державної власності. Викликає підвищений інтерес у фінансово-промислових груп. Тож процес реформування треба проводити обережно, нівелюючи корупційні ризики. Кожна нова команда, яка керувала концерном, анонсувала зміни. Дуже важливо, щоб цього разу справу таки довели до кінця", - додає Сергій Згурець.

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...