Українці їдять забагато солі і замало фруктів та овочів. Про це свідчать результати дослідження STEPS щодо поширеності факторів ризику неінфекційних захворювань в Україні, передають Патріоти України.
Опитування показало, що українці споживають меншу за необхідну щоденну норму фруктів та овочів. При необхідності у споживанні п'яти порцій фруктів та овочів в середньому опитані вживають 4,2 порції (3,8 порцій - чоловіки та 4,5 порцій - жінки), а менш ніж п'ять порцій у типовий день вживають 66,4% респондентів.
Результати дослідження також свідчать, що поширеною проблемою серед населення України є надмірне споживання солі. Опитані споживають за добу в середньому близько 12,6 г солі, хоча рекомендоване вживання не більше 5 г. Згідно з проведеними аналізами, більше ніж 5 г солі на добу вживають 86,9% українців.
66,7% респондентів повідомили, що завжди або часто додають сіль під час приготування їжі, 26,9% - завжди або часто вживають продукти, що піддаються технологічній обробці з високим вмістом солі, 44,9% - завжди або часто додають сіль або солоний соус до їжі. Водночас 51,5% українців вважають, що вживання великої кількості солі може спричинити проблеми зі здоров'ям.
Дослідження проводили Всесвітня організація з охорони здоров'я, Міністерство охорони здоров'я України, Центр громадського здоров'я МОЗ України, Український інститут соціальних досліджень імені Олександра Яременка за підтримки Світового банку.
З 1 січня 2013 року в Україні запроваджено нову систему державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та запрацював Державний реєстр речових прав на нерухоме майно. Реєстр прав власності на нерухоме майно став архівною складовою частиною новоство...
Мордочка кішки розділена на дві частини — одна темна, інша світла, ніби природа поділила її навпіл. Ефект, за якого забарвлення шерсті розподіляються симетрично, зустрічається вкрай рідко, зазначають Патріоти України. Пухнаста красуня на прізвисько Пеб...