Українці їдять забагато солі і замало фруктів та овочів. Про це свідчать результати дослідження STEPS щодо поширеності факторів ризику неінфекційних захворювань в Україні, передають Патріоти України.
Опитування показало, що українці споживають меншу за необхідну щоденну норму фруктів та овочів. При необхідності у споживанні п'яти порцій фруктів та овочів в середньому опитані вживають 4,2 порції (3,8 порцій - чоловіки та 4,5 порцій - жінки), а менш ніж п'ять порцій у типовий день вживають 66,4% респондентів.
Результати дослідження також свідчать, що поширеною проблемою серед населення України є надмірне споживання солі. Опитані споживають за добу в середньому близько 12,6 г солі, хоча рекомендоване вживання не більше 5 г. Згідно з проведеними аналізами, більше ніж 5 г солі на добу вживають 86,9% українців.
66,7% респондентів повідомили, що завжди або часто додають сіль під час приготування їжі, 26,9% - завжди або часто вживають продукти, що піддаються технологічній обробці з високим вмістом солі, 44,9% - завжди або часто додають сіль або солоний соус до їжі. Водночас 51,5% українців вважають, що вживання великої кількості солі може спричинити проблеми зі здоров'ям.
Дослідження проводили Всесвітня організація з охорони здоров'я, Міністерство охорони здоров'я України, Центр громадського здоров'я МОЗ України, Український інститут соціальних досліджень імені Олександра Яременка за підтримки Світового банку.
На Тернопільщині за рішенням суду в одного з боржників конфіскували стовбур дерева. Державна виконавча служба виставила його на аукціон зі стартовою ціною 90 гривень. Відповідне рішення оприлюднили на сайті державного підприємства «СЕТАМ», передають Па...
Співачка Вєрка Сердючка, в образі якої виступає шоумен Андрій Данилко, висловилася про нещодавній конфлікт із мовним омбудсменом Тарасом Кремінем, передають Патріоти України. Артистка вперше після скандального виступу з російськомовними хітами у Києві ...