Садовий розбурхав соцмережі заявою, що Львову не потрібні "мовні патрулі"

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що у Львові російськомовні громадяни переходять на українську під впливом середовища, тому "мовні патрулі" місту не потрібні, передають Патріоти України.

«Я не бачу таких необхідності (у "мовних патрулях") на сьогодні, тому що Львів є найбільшим у світі українськомовним містом… Дуже легко, коли ти в середовищі - ти просто переходиш на українську мову», – зазначив Садовий.

Проте його заява розсмішила користувачів Х – і своєю категоричністю, і відвертою маніпуляцією. Зокрема, вони розповіли про високу концентрацію російської мови на вулицях міста, що лише збільшується через прибуття переселенців зі Сходу.


"Чим більше ми будемо мати планів дій...": У ЗСУ виступили за підготовку жінок до оборони

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 23:40

Хоча жінки в Україні на сьогодні не підлягають обов'язковому призову на військову службу, їх варто підготувати до оборони. Таку думку висловив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко, передають Патріоти України. "Чи потрібно це буде ...

Може стати "дефіцитом"? Українців попередили про можливу нестачу одного з найдоступніших фруктів

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 22:55

Українцям може не вистачити яблук – далися взнаки несприятливі погодні умови та високий попит на цей фрукт у харчовій промисловості. Тому вітчизняних яблук у супермаркетах може бути значно менше, аніж зазвичай, що впливає на ціну цього продукту. Про це...