"Сам на сам каву з ним пити не буду": Луценко не виключив спілкування із Коломойським, але за деяких умов

Генпрокурор нагадав, що голова САП Назар Холодницький знехтував цим правилом, за що й поплатився.

Юрій Луценко. Фото: ЕРА.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що не буде сам на сам пити каву з бізнесменом Ігорем Коломойським. Про це генпрокурор сказав в інтерв'ю, яке було опубліковано 24 травня, передають Патріоти України.

Його запитали, чи пив він каву з Коломойським після повернення бізнесмена в Україну. "Каву п'ю 12 разів на день, але з Коломойським не пив. Якщо треба буде, поспілкуємося, немає проблем. На цей момент пан Коломойський не є підозрюваним чи обвинуваченим, а тому в певних обставинах може спілкуватися з генпрокурором", – пояснив Луценко.

За його словами, цим знехтував голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький в історії з "жучками" в акваріумі в його робочому кабінеті, де "він спілкувався один на один із фігурантом кримінальних справ, і це стало підставою для його дисциплінарної відповідальності".

"У мене є правило: якщо до мене приходять депутати, адвокати або просто люди, на яких є кримінальне провадження, я ніколи з ними один на один не проводжу розмов. Важливо, щоб був свідок... Закон не забороняє приймати сам на сам, але це професійна етика. Не зустрічайся сам на сам, принаймні в кабінетах. Пам'ятаю, мене призначили генпрокурором, я зайшов у кафе на Подолі, а назустріч двоє чоловіків, як потім виявилося, це були "діамантові прокурори". Думаю, боронь Боже, ще б сфотографували. Тому, якщо буде необхідна зустріч [із Коломойським], то сам на сам каву з ним пити я не буду", – підкреслив Луценко.

Джерело: LIGA.net

Помер відомий український скульптор

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:30

Соцмережі вибухнули скорботними дописами, в яких українці згадують яким був майстер. Зокрема, трагічну звістку підтвердили у Facebook міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, Черкаська міська рада, а також донька митця Олеся Теліженко. Микола Теліжен...

Передвиборча програма звучить дуже спокусливо: У Байдена та Трампа з'явився несподіваний конкурент

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:05

За законами США, президентом країни може стати американець, якому вже виповнилося 35 років. Але ж висловлювати бажання стати президентом законом не забороняється. Про свої наміри очолити Сполучені Штати заявив Броуді Кеньйон зі штату Джорджія, якому не...