Сам зникне, і ось чому: Професор з Італії озвучив незвичайне вирішення проблеми коронавірусу

Коронавірус має значну схожість із грипом, який є сезонним захворюванням і зникає під впливом високих температур.

Літня спека може стати вирішенням проблеми коронавірусу COVID-2019, яка поширюється світом. Таку думку висловив професор кафедри глобальної охорони здоров'я в Римському католицькому університеті, колишній директор всесвітнього медичного центру Istituto Superiore di Sanità Стефано Велла в інтерв'ю Ilmessaggero.it, передають Патріоти України.

Він привів у приклад Африку, зазначивши, що випадки захворювання коронавірусом COVID-2019 на материку не є тривожною тенденцією і мови про епідемію захворювання не йде. Зокрема, за його словами, коронавірус має значну схожість із грипом, який є сезонним захворюванням і зникає під впливом високих температур.

"Наразі в Африці немає епідемії коронавірусу. Там зараз спека, як у серпні. Ви коли-небудь бачили когось із літнім грипом? Це сезонне респіраторне захворювання, в Ухані зараз зима. Ми маємо справу з коронавірусами щоразу, коли нам холодно. Я думаю, що насамперед ми стурбовані тим, що це новий вірус. По суті, це як нова епідемія грипу", – пояснив професор.

При цьому він зауважив, що смертність від грипу теж досить висока, але це нівелюється наявністю вакцини. "На щастя, у нас є вакцина, яка знижує знаменник, і тому грип викликає менше смертей, ніж могло б статися. Але сама по собі мова йде про летальність, яка без вакцини вища, ніж у коронавірусу", – наголосив Велла.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...