Самовпевненість скреп: У РФ заявили, що західні вчені намагаються переманити їхніх розробників вакцини проти COVID-19

Очільник російського центру епідеміології імені Гамалії Олександр Гінзбург, у якому розробили вакцину проти коронавірусу, вважає, що в нього працює колектив учених, яким позаздрив би будь-який американський і європейський університет.

У російського центру імені Гамалії, який заявив про створення першої у світі вакцини проти коронавірусу, намагаються перекупити співробітників. Про це в ефірі каналу "Россия 1" розповів керівник Національного дослідницького центру епідеміології імені Гамалії Олександр Гінзбург, передають Патріоти України.

Він зазначив, що в центрі протягом останніх 10 років працює колектив учених, яким позаздрив би будь-який американський і європейський університет. "Намагаються [перекупити співробітників], так, але нічого не вийде", – сказав Гінзбург.

Гінзбург вважає, що з негативною реакцією західних колег на російську вакцину проти COVID-19 необхідно змиритися. "Це природна реакція західних компаній на несподівану для них появу вітчизняного продукту. Тому я думаю, що потрібно витримати цей негативізм, який на нас зараз спрямували і який добре оплачений", – сказав учений.

Про реєстрацію першої у світі вакцини проти коронавірусної інфекції президент Росії Володимир Путін заявив 11 серпня на нараді із членами уряду. За його словами, вакцина ефективна, формує стійкий імунітет і пройшла всі необхідні перевірки. Путін повідомив, що одна з його доньок уже зробила щеплення проти коронавірусної інфекції вакциною російського виробництва.

Керівник наукової експертизи Inbio Ventures Ілля Ясний вважає, що реєстрація російської вакцини проти коронавірусу суперечить науковим і етичним нормам розроблення ліків. Він вказував, що препарат зареєстрували після випробування на кількох десятках людей, тоді як фінальної стадії клінічних досліджень (у ній мають брати участь тисячі людей) не проводили. Окрім того, Ясний наголошував, що не було опубліковано результатів і початкових стадій перевірки вакцини.

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...

Український футболіст потрапив у расистський скандал у Франції

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:43

Півзахисник Бордо Данило Ігнатенко запам’ятався скандалом у домашньому матчі 24-го туру французької Ліги 2, у якому його клуб переміг Дюнкерк з рахунком 2:0, передають Патріоти України. Як пише L’Equipe, у цьому поєдинку українець нібито обізвав футбол...