Саркофаг надійно сховали: У Туреччині знайшли могилу святого Миколая

У церкві святого Миколая в Демре, Анталія, було виявлено зламаний саркофаг християнського чудотворця. Його останки вивезли багато років тому, а сам саркофаг надійно сховали, але це не завадило сучасним дослідникам знайти місце поховання, передають Патріоти України.

Церква в Демре була побудована в 520 році, майже через 200 років після смерті Миколая Чудотворця, тому довгий час вчені сумнівалися, що святий міг бути похований там. Однак під час розкопок під сучасною церквою виявили фундамент стародавнього святилища.

Продовживши роботу в цьому місці, група археологів під керівництвом Османа Еравшара натрапила на гробницю, де було кілька саркофагів. Один із них, прикрашений статуєю покійного святого, і був місцем поховання чудотворця.

Це місце було відзначено фрескою із зображенням Ісуса, що тримає в лівій руці біблію, а також написами грецькою мовою. Відомо, що Миколай Чудотворець був упокоєний десь у районі Мири, проте точне місце вченим не було відоме.

Натомість відомо, що сталося із мощами святого. У XI столітті їх вивезли жителі Барі, Італія, які намагалися врятувати християнську святиню від нашестя турків. Барійці витягли кістки з саркофагу і замаскували його іншими трунами, що знаходилися в тому ж приміщенні. Наразі місце знаходження останків Миколая невідоме.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...