СБУ на Одещині викрила масштабне "відмивання" коштів в "Адміністрації морських портів України" (фото)

Служба безпеки України спільно з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури викрила масштабну корупцію в Южненській філії Державного підприємства "Адміністрація морських портів України". Про це повідомляє пресслужба СБУ, передають Патріоти України.

Правоохоронці з'яували, що до організації незаконної діяльності причетні керівник філії держустанови у 2017-2018 роках і двоє його підлеглих. За даними слідства, у травні 2017 року чиновники уклали договір з комерційною структурою на виконання днопоглиблювальних робіт в акваторії морського порту "Південний". Водночас вартість відповідних робіт була штучно завищена.

Правоохоронці СБУ дізналися, що державні гроші були переведені на рахунки підрядника, але фактичний обсяг робіт не відповідав документам. Таким чином з держпідприємства "відмили" понад 90 млн грн.

© Служба безпеки України

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України, трьом організаторам оборудки повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Слідство триває.

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...