СБУ нагрянула з обшуками до засновників "Партії Шарія" (фото)

Співробітники Служби безпеки України провели обшуки у засновників громадської організації "Партія Шарія", передають Патріоти України.

Деталі: За даними спецслужби, вони причетні до розповсюдження у столичному регіоні агітаційних матеріалів, спрямованих на зміни меж території або державного кордону України і на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Обшуки проводились 8 червня за адресами фактичного проживання двох фігурантів справи: у столиці та у Бучанському районі на Київщині.

Вказано, що під час проведення процесуальних дій правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, мобільні термінали, які використовувались у протиправній діяльності, печатку "Партії Шарія" та банківські карти.

Крім того, проведено обшуки у типографії, розташованій у Вінниці, де представники громадської організації друкували продукцію антиконституційного характеру.

Слідчі дії тривають у межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу.

Що передувало: Блогеру Анатолію Шарію СБУ повідомила про підозру за статтею про державну зраду і порушення рівноправності громадян. У ході досудового розслідування також було виявлено факт внесення завідомо неправдивих даних під час перереєстрації "Партії Шарія". Вказані відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею "Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів" Кримінального кодексу.

Смертельна ДТП на Львівщині: Водій збив двох 10-річних дівчат на самокаті

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:27

У місті Старий Самбір Львівської області іномарка збила двох дівчат, які їхали на самокаті. Про це повідомляє видання "Львівська мануфактура новин", передають Патріоти України. Одну з дівчат, з діагнозом закритий перелом правої руки, скерували до Охмат...

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...