СБУ остаточно підтвердила особу воїна, розстріляного за слова "Слава Україні"

Служба безпеки України остаточно підтвердила особу Героя, розстріляного після слів "Слава Україні!". Ним виявився не Тимофій Шадура з 30 омбр, а воїн тероборони, інформують Патріоти України.

Як зазначили в СБУ, слідчі встановили, що українським військовим, якого розстріляли після слів "Слава Україні!", був снайпер 163 батальйону 119 окремої бригади ТРО Чернігівської області Мацієвський Олександр Ігорович.

Остаточно підтвердити дані Героя вдалося після комплексу слідчих дій, які включали спілкування з рідними та побратимами загиблого, а також опрацювання фото- та відеоматеріалів. Крім того, СБУ отримала висновок судової портретної експертизи, якою підтверджено, що військовий на відео – саме Олександр Мацієвський.

"Це справжній Герой, який, навіть дивлячись в обличчя смерті, продемонстрував усьому світу, що таке український характер і незламність. Саме такі захисники сьогодні боронять нашу землю, а значить – ворог обов’язково буде розбитий. Бо Велика Перемога України складається із героїчних вчинків таких людей, як Олександр Мацієвський. Герою слава! Героям слава! Україні слава!" – зазначив очільник СБУ Василь Малюк.

Глава СБУ, що спецслужба працює над ідентифікацією окупантів, які вчинили цю показову страту. Винні понесуть заслужене покарання.

Олександр Мацієвський - кого розстріляли окупанти

Олександр Мацієвський - український військовослужбовець, призваний на службу у березні 2022 року, з кінця грудня вважався зниклим безвісти поблизу населеного пункту Красна Гора в Донецької області.

В СБУ встановили, що Олександра Мацієвського розстріляли 30 грудня 2022 року. Тіло Героя повернули додому в лютому 2023 року. Досудове розслідування здійснюється за 438 статтею Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).


У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...