СБУ показала ефектне затримання найманця "ЛДНР" у Запоріжжі (відео)

Оперативники спецслужби встановили, що житель обласного центру в травні 2014 року приєднався до незаконних збройних формувань.

Затримання найманця "ЛДНР". Фото: скріншот з відео.

У Запоріжжі співробітники Служби безпеки України затримали бойовика терористичної організації "ЛНР", а в мережі показали відео операції. Про це повідомляє прес-служба СБУ, передають Патріоти України.

Оперативники спецслужби встановили, що житель обласного центру в травні 2014 року приєднався до незаконних збройних формувань. Перебуваючи на "посаді" стрілка так званого "2 батальйону 11 окремої мотострілкової бригади 1 армійського корпусу "Восток" ДНР", він брав активну участь в бойових діях проти сил антитерористичної операції на території Донецької області.

Також силовикам стало відомо, що в жовтні 2015 року зловмисник покинув ряди незаконних збройних формувань так званої "ДНР" і вступив в "7 окрему мотострілкову бригаду 2 армійського корпусу" терористичної організації "ЛНР".

Зазначають, що після отриманого поранення бойовик приїхав до Запоріжжя на реабілітацію і тимчасово влаштувався на роботу в одну з приватних охоронних структур. Співробітники СБУ задокументували, що, перебуваючи в місті, зловмисник підтримував зв'язки з представниками терористичних організації "ЛНР-ДНР". За оперативною інформацією він планував повернутися на тимчасово окуповану територію України і приєднатися до бойовиків.

"Під час санкціонованих слідчих дій правоохоронці виявили в квартирі фігуранта справи засоби зв'язку, за допомогою яких він спілкувався з представниками незаконних збройних формувань. Слідчі Служби безпеки України повідомили зловмисникові про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 258-3 Кримінального кодексу України, вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Тривають слідчо-оперативні дії", - йдеться в повідомленні.

Хто в Україні повинен пройти базову військову підготовку і де це зробити

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:42

Замість строкової служби для громадян в Україні запровадять базову військову підготовку (БЗВП). Про це йдеться у змінах до закону про мобілізацію та військовий облік, який вступить у дію 18 травня, передають Патріоти України. "Українська правда. Життя...

Почала задихатися: На Полтавщині біля річки загадково померла дитина

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:28

На Полтавщині виявили тіло 13-річного хлопчика неподалік річки Псел. Поліція розпочала досудове розслідування. Про це повідомила пресслужба поліції регіону, передають Патріоти України. За попередньою інформацією слідства, двоє хлопців 13 та 14 років п...