СБУ помилилася: У Бахмуті медсестру переплутали із сепаратисткою та внесли до санкційного списку (відео)

Під санкції потрапили понад 800 людей. Серед них помічник Путіна Владислав Сурков, російські військові, політики та представники "самопроголошених республік", а разом із ними - Вікторія Бурлакіна.

У Бахмуті на Донеччині медсестру Вікторію Бурлакіну внесли у санкційний список за те, що начебто була головою виборчої комісії в окупованій Макїівці. Насправді ж жінку переплутали із сепаратисткою через однакове дівоче прізвище, ім'я та по-батькові, передають Патріоти України.

Вікторія Бурлакіна - медсестра диспансерного відділення міста Бахмут. Уже дев’ять місяців жінка не отримує зарплату, бо на неї наклали санкції на три роки. Про це дізналась випадково, коли її банківську карту заблокували. В банку їй повідомили – рахунок заблокований Указом президента від березня цього року.

Під санкції потрапили понад 800 людей. Серед них помічник Путіна Владислав Сурков, російські військові, політики та представники "самопроголошених республік", зокрема, голова так званої "ДНР" Денис Пушилін. Вікторія серед них під номером 336.

"Дивлюсь – "Агапова Вікторія Сергіївна". Це моє дівоче прізвище, від 2006 року в мене інше. Далі – "голова виборчої комісії, номер 364". Головою виборчої комісії я ніколи не працювала і що це за дільниця я теж не знаю", - розповідає медсестра.

Поруч її справжній ідентифікаційний код, дата народження, адреса. Вікторія народилась і весь час жила в Бахмуті. На референдум, каже, не ходила, у Макіївці ніколи не бувала. Як Вікторія потрапила у цей список - відповідь вона знайшла в Інтернеті, на сайті "Миротворець".

"Агапова Вікторія Сергіївна – і мені одразу вибиває сайт "Миротворець", на якому дійсно є Агапова, адреса вже Макіївка, дата народження інша і що вона дійсно була головою комісії, що вона дійсно працювала на дільниці 364. І мені стало зрозуміло, що мене якимось чином переплутали", - каже Вікторія.

Ту, з ким переплутали Вікторію, легко знайти у соцмережах. Агапова Вікторія не приховує, що підтримує так звану "Донецьку народну республіку". В її профілях вказане місце народження - саме Макіївка. З фото з профілю одразу видно її любов до радянського минулого та антиукраїнську позицію. Жінка викладає на окупованій території в Ясинуватській школі. Якщо Вікторії з Бахмута заборонено виїздити з країни, то її тезка спокійно їздить до Москви.

Вікторія Бурлакіна тим часом намагається довести, що її переплутали. Зверталась до Ради національної безпеки та оборони України, бо саме вони ввели в дію Указ, до президента, служби безпеки, кабінету міністрів. Їй щоразу обіцяли розібратись.

На наш запит РБНО дала письмову відповідь. Підставою для застосування санкцій проти Вікторії були пропозиції Служби безпеки України. Як могли припуститись такої помилки – СБУ відмовилась поки коментувати будь-що, аргументуючи, що мають 30 днів на розгляд нашого запиту.

У листі ж РНБО зазначено, що після перевірки, СБУ пропонують відкоригувати ідентифікаційні дані Агапової у санкційному списку. Пропозицію розглянуть на засіданні РНБО. Вікторія ж продовжує працювати безкоштовно, не писала заяву на звільнення, бо сподівається, що нагорі помилку виправлять.

"Сподіваюсь, мені виплатять мою зарплату і мене розблокують рахунки, і я житиму зі своїм справжнім прізвищем", - каже жінка.

Джерело: ТСН.ua

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...