СБУ скинула російського царя Миколу II з воріт монастиря Московського патріархату у Києві

Служба безпеки України відреагувала на депутатське звернення та демонтувала із вхідних воріт Свято-Покровського монастиря в Києві зображення російського царя Миколи ІІ. Про це повідомив народний депутат Ростислав Павленко з посиланням на відповідь СБУ.

«Царів в Україні – знімають. Як памʼятаєте, ми з колегами подавали депутатське звернення до СБУ щодо неприпустимості зображення на воротах Свято-Покровського монастиря в Києві Ніколая ІІ кривавого. СБУ відповіла – зняли Ніколашку. Перевірили – справді, зняли. Нема місця в Україні для російського сліду», – написав Павленко.

Нагадаємо, 10 серпня Господарський суд Києва зобов'язав Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру (чоловічий монастир) повернути майно національному заповіднику «Києво-Печерська лавра». Йдеться про повернення музею 79 об’єктів Нижньої Лаври.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...