СБУ заблокувала Viber-канал, який допомагав чоловікам у Львівській області уникати мобілізації

Українські правоохоронці продовжують викривати злочинні схеми, які дозволяють військовозобов'язаним громадянам незаконно уникати мобілізації. Черговий канал Служба безпеки України заблокувала у Львівській області, передають Патріоти України.

За допомогою месенджера Viber зловмисники перешкоджали мобілізації громадян у Львівській області. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

У Службі безпеки розповіли, що ресурс "інформував" про заходи, які проводять Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки у Львівській області. Учасники Viber-каналу "зливали" актуальні місця вручення військовозобов'язаним повісток та закликали переховуватися від представників ТЦК та СП.

Крім того, у СБУ уточнили, що відомості про місце знаходження працівників ТЦК та СП публікувалися в онлайн режимі завдяки інформаторам серед місцевих мешканців. При чому через постійне оновлення інформації Viber-канал набирав неабиякого розголосу і швидко нарощував аудиторію.

Під час оперативних заходів правоохоронці встановили особи всіх організаторів злочинної діяльності. У фігурантів правоохоронці вилучили мобільні телефони на місці злочину.

Також у СБУ нагадали, що за вказану протиправну діяльність загрожує відповідальність згідно зі ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань). Санкція статті передбачає позбавлення волі до 15 років ув'язнення.


На економічне бронювання від мобілізації лишилось? ВАКС присудив корупціонерам, як умову пом'якшення вироку, перерахувати ЗСУ мільйони гривень

субота, 6 липень 2024, 0:30

Вищий антикорупційний суд визнав винуватими шість людей у привласненні державного майна на суму понад 259 млн грн: вони зобов'язані відшкодувати збитки державі та перерахувати кошти на підтримку Збройних Сил України. Про це повідомляє пресслужба ВАКС. ...

Наслідки блекауту: У київській багатоповерхівці вибухнув туристичний балон. - Господиня намагалась щось приготувати, коли електроплита не працювала

субота, 6 липень 2024, 0:12

У Києві в квартирі багатоповерхівки вибухнув туристичний балон. Про це в п'ятницю, 5 липня, повідомила пресслужба ДСНС. . "В одній із квартир столичної багатоповерхівки вибухнув туристичний балон. Власниця житла дістала опіки рук. Медики оглянули жінк...