СБУ затримала в Києві проросійського агітатора, який закликав до масових заворушень 8-9 травня (фото)

Чоловік поширював ідеї "української псевдодержавності" та розміщував публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу і порушення територіальної цілісності країни.

Співробітники Служби безпеки затримали в Києві проросійського пропагандиста, який за завданням кураторів з РФ готував і поширював в інтернеті антиукраїнські інформаційні матеріали. Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ, передають Патріоти України.

"Вони (інформаційні матеріали. - Ред.) були, зокрема, спрямовані на радикалізацію публічних акцій для ініціювання масових заворушень під час проведення заходів з нагоди Дня пам`яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні", - йдеться в повідомленні.

СБУ також встановила, що, здійснюючи адміністрування спільнот у заборонених російських соціальних мережах, агітатор поширював ідеї "української псевдодержавності" та розміщував публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу і порушення територіальної цілісності країни.

Відповідальність за такі протиправні дії передбачена ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України.

У межах розпочатого кримінального провадження правоохоронці виявили у зловмисника комп`ютерну техніку та мобільні пристрої із доказами здійснення антиукраїнської агітації. Наразі вирішується питання щодо обрання затриманому міри запобіжного заходу. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

У Румунії ведмідь ледве не загриз іноземну туристку, яка хотіла зробити з "милим створінням" селфі (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:40

У Румунії британська туристка, імʼя якої не називають, ледь не залишилася без руки через любов до фотографування диких тварин, а саме – ведмедя. Інцидент закінчився пораненням, яке не загрожує життю 72-річної жінки. . Під час шпиталізації вона розпов...

Пенсії в Україні перерахують заднім числом, деякі отримають прибавку відразу за кілька місяців: Кого стосується

середа, 24 квітень 2024, 9:23

В Україні у червні проведуть перерахунок пенсій для тих, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку. Підвищення мали провести з квітня, але статистика щодо стажу приходить із запізненням, тож у червні заплатять підвищення одразу за кілька місяці...