СБУ затримала жителя Нікопольщини, який готував удари росіян по району і зливав ФСБ пункти базування ЗСУ

Служба безпеки оголосила підозру у державній зраді чоловіку, який готував нову серію російських ударів по Нікопольському району Дніпропетровської області, передають Патріоти України.

За даними спецслужби, серед основних цілей ворога були вогневі позиції артилерії ЗСУ, яка обороняє узбережжя та річкову акваторію Нікопольщини. Щоб виявити бойові локації українських військ, окупанти залучили свого агента – 57-річного жителя одного із селищ району.

За завданням російської спецслужби фігурант щодня обходив прибережну територію громади, де намагався виявити пункти базування Сил оборони. У разі встановлення таких геолокацій він месенджером звітував про це ФСБ, а потім видаляв усі повідомлення.

За даними слідства, окупанти планували атакувати ці локації зі ствольної та реактивної артилерії із території окупованої Запорізької області. У такий спосіб росіяни намагалися взяти під вогневий контроль територію біля Каховського водосховища в районі Нікопольської агломерації.

Під час обшуків у затриманого вилучили мобільні телефони, які він використовував для комунікації з ФСБ. Також у помешканні чоловіка було виявлено банківську картку, на яку він отримував гроші від російської спецслужби.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Наразі він перебуває під вартою. Чоловікові загрожує довічне ув’язнення.

Примітка: згідно зі статтею 62 Конституції України особа вважається невинуватою в скоєнні злочину і не може бути кримінально покарана, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раковини брудні, душові кабіни зламані: ЗМІ шокували умовами для українців, які пропонує найбільший притулок для біженців у Німеччині

середа, 26 червень 2024, 17:30

Журналісти швейцарського видання Neue Zürcher Zeitung були шоковані умовами для українських біженців у берлінському притулку у аеропорту Тегель, та назвали його абсолютно не пристосованим для тривалого перебування осіб і катастрофою, передають Патріоти...

Щоб не попасти на штраф: Як оновити дані без візиту до ТЦК і які нюанси треба знати

середа, 26 червень 2024, 16:56

Після набуття чинності нового закону про мобілізацію військовозобов'язані громадяни повинні оновити свої військово-облікові дані до 16 липня. Проте зараз територіальні центри комплектування (ТЦК) перевантажені через велику кількість громадян, які бажаю...