СБУ затримала зрадника, який при звільненні Лимана розкидував саморізи під колеса техніки ЗСУ

26-річний мешканець Лимана (Донецька область) упродовж травня цього року збирав для російських окупантів інформацію про місця базування та переміщення Сил оборони на території регіону. Про це повідомляє Служба безпеки України. Найбільше його цікавили точні координати блокпостів та об’єктів "Укрзалізниці".

В українській спецслужбі зазначають, що ці відомості він надсилав навіднику танкової роти російської тактичної групи "Купол", з яким раніше навчався у школі. При цьому зв’язок вони підтримували через заборонену соцмережу "Одноклассники".

Розслідування встановило, що під час боїв за Лиман фігурант навмисно ускладнював пересування підрозділів ЗСУ.

"Для цього він потайки розкидав саморізи на дорогах міста, якими рухались колони автомобілів українських захисників", - повідомляє СБУ.

Чоловіку повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність) і йому загрожує до 15 років тюремного ув’язнення. Він зараз перебуває під вартою.

Як повідомляє Офіс генерального прокурора, цей чоловік також видав ворогу координати блокпоста і бомбосховища у деокупованому Лимані. Цей прибічник російської ідеології був невдоволений деокупацією м. Лиману українськими військовими.

Своєму знайомому з "Купола", він в травні в одному з повідомлень, де зливав координати ворогу про ЗСУ, розкрив координати місцезнаходження бомбосховища, у якому ховались люди.

В Офісі генпрокурора зазначають, що за його "відданість" він дослужився в при окупаційній адміністрації аж до звичайного комірника одного з місцевих складів.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...