СБУшники обмивали звання: ЗМІ розкрили подробиці нападу на прикордонників, офіційна версія виглядає підозріло (фото)

У Краснопільському районі Сумської області, на кордоні України з Росією, сталася надзвичайна подія: три співробітники місцевого відділу Служби безпеки України побили та роззброїли прикордонників. Проте підозру збираються оголосити тільки двом. Кого вивели з-під удару і докладно про обставини скандального інциденту – читайте в матеріалі, який Патріоти України пропонують вашій увазі.

Повідомлення про напад на прикордонний наряд з'явилося на сайті Держприкордонслужби України в неділю 18 липня. У відомстві заявили, що троє невідомих завдали тілесні ушкодження двом прикордонникам і заволоділи табельною зброєю.

За інформацією ЗМІ, НП сталася близько 2 години ночі в неділю. Двоє прикордонників, 20-річні молодший сержант і солдат-строковик, несли службу неподалік села Рясне Краснопільського району Сумської області.

Вони перебували в службовому Renault Duster, коли підійшли троє співробітників СБУ і спровокували конфлікт – витягли прикордонників з машини, побили і відібрали у них два автомати АКС-74, боєприпаси і розвантаження. Після цього зникли нібито на своєму Toyota RAV4.

Через деякий час знайшли зброю і боєприпасиПотім СБУвці викинули автомати в кукурудзяне поле (їх знайшли близько 5 ранку), а два магазини з набоями кинули на газон біля автомобільної стоянки перед відділом інспекторів прикордонної служби "Славгород".

Коли просочилася інформація, що напад на прикордонний наряд здійснили саме співробітники СБУ, в службі визнали це і заявили, що двоє "були відсторонені і передані правоохоронним органам". Але куди подівся третій учасник нападу?

"Призначили двох крайніх"

Як стверджують джерела, насправді в прикордонному районі на той час перебувало п'ятеро співробітників місцевого відділу Служби безпеки. "Вони приїхали нібито обмити звання одного з них. Ну, за їхніми словами. Це начальник міжрайонного відділу СБУ, його заступник і ще троє підлеглих. Двоє були в відключці, добряче випили, а безпосередньо напали на наряд (побили та роззброїли прикордонників) троє. Однак затримані тільки двоє з них – заступник начальника й один із рядових співробітників служби. А ось начальник МРВ раптово виявився ні при чому і тепер нібито "не брав участі" в нападі", – стверджує джерело.

За повідомленням пресслужби ДБР, найближчим часом працівникам СБУ буде повідомлено про підозру в заволодінні вогнепальною зброєю шляхом зловживання службовим становищем організованою групою, поєднаному з насильством, і в умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень (ч.3 ст. 262, ч. 2 ст. 345 КК України).

Двом учасникам нападу загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а ось третій співробітник проходить як свідок.

Повідомлення ДБР"Дуже непростий і зі зв'язками"Виходячи з усього, цей "свідок" і є той начальник МРВ, який разом зі своїми підлеглими напав на прикордонників. На думку співрозмовника ЗМІ в одній із силових структур, "уже все порішали і призначили двох крайніх".

"Повністю зам'яти подію було нереально, але одного з тих, хто напав, служба вирішила вивести з-під удару. Він дуже непростий, зі зв'язками. Після навчання в академії кілька років служив у Луганській області, потім у Києві. Далі – в Одесі й ось переведення на Сумщину. За останні роки його матеріальне становище помітно покращилось", – стверджує джерело.

Місце інциденту на кордоні
Що насправді робили п'ятеро співробітників СБУ на кордоні й чи дійсно це пов'язано зі звичайною п'янкою – стверджувати важко. Співрозмовники журналістів кажуть, що місце, де стався скандальний інцидент, дуже "смачне" для контрабандистів. Хай там як, а розбіжності офіційної версії з реальним станом справ є навіть у дрібницях.
Джерело: Обозреватель

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...

"Завдяки ним весь патріотизм вивітрився": Ексфутболіст газпромівського клубу несподівано наїхав на владу Росії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:08

Роман Широков, колишній футболіст пітерського Зеніта, спонсором якого є Газпром, заявив, що влада Росії в останні роки посприяла відсутності футбольного патріотизму у РФ. Широков заявив, що саме тому після кар'єри у Зеніті він спокійно грав за принципо...