Секс-скандал із УПЦ МП обростає подробицями: Архімандрит відреагував на звинувачення француза-аспіранта у зґвалтуванні (відео)

Французький аспірант, 25-річний Ніколя Імбер, звинуватив священнослужителя московського патріархату архімандрита Ахілу у сексуальних домаганнях і написав заяву в в поліцію. Панотець закиди відкидає і збирається писати на француза заяву у відповідь, повідомляють Патріоти України.

Про панотця із жіночого монастиря з села Горенка, що під Києвом, француз написав напередодні у соцмережі, виклав його фото та розповів, що сталося того вечора. Він аспірант паризького вишу. Вивчає східне православ’я. Спілкується зі українським священниками. Під час останнього візиту в Київ він зустрівся із архімандритом Ахілою. За словами француза, отець його домагався.

"Я сказав чому ти чіпав мій ч**н? Ти жахлива людина", - розповів він.

Але спочатку архімандрит провів екскурсію своїми "володіннями": показав господарство при храмі та, власне, і сам храм. Потім, зі слів Ніколя, його посадили за стіл. Нагодували і, незважаючи на строгий піст, напоїли міцними церковними настоянками.

Хлопець згадує, що після кількох рюмок – йому стало зле і священник запропонував лишитись на ніч.

"Він дав мені алкоголь. І коли я ліг спати, то відчув, що захворів. У мене була температура. Насправді, у мене явно був COVID", - згадує чоловік.

Каже, що попросив допомоги у священнослужителя. А далі, все як у кошмарному сні.

"Я йому сказав: "Отче, ви спите? Мені дуже погано". Попросив, щоб він допоміг мені. Тоді він сказав мені: "Йди сюди!". Запропонував до нього підвестися. Я подумав, що він хотів мені допомогти. А він зробив, що він зробив, доки я був сонний, з температурою", - каже Ніколя.

Хлопець утік зі скандалом і за кілька днів написав заяву в поліцію і виклав усі переписку зі священником у своїй соціальній мережі.

Батюшка служить у монастирі на честь ікони Божої Матері "Києво-Братська" багато років. Каже, що про скандал з французом довідався із інтернету і вважає це підставою.

"Поліція займається цим. Я ж також не буду чекати, коли такі обвинувачення будуть лунати", - зазначив архімандрит Ахіла (Шахтарін).

Практично слово в слово він повторює історію зустрічі і спілкування з Ніколя. Аж до застілля. "Ми спробували три (настоянки - Ред.) - калину, малину. В монастирі це не забороняється. У нас не було застілля. Борщ, пельмені рибні", - розповів він.

Ахіла каже, що саме Ніколя напросився на ночівлю. Йому дали окреме ліжко. Видали чисту піжаму і поклали спати.

"Я навіть запідозрив, що він прийняв якісь ліки, чи шось таке, бо в нього різко змінилася поведінка. Коли я його випроваджував, він агресивно себе почав поводити", - зазначив він.

Будь-які спроби зґвалтування священнослужитель заперечує. Каже, поліція розбереться. Не вірить Ахіла і в "ковід" Ніколя.

В поліції Київської області підтвердили, що громадянин Франції подав заяву про злочин, архімандрита у Горинці вже допитали. Зараз у поліції чекають на результати судово-медичної експертизи. Лише тоді стане ясно, хто кого домагався. Наразі провадження відкрито за статтею "побої та мордування".

Джерело: ТСН.ua

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...