Сенсація археології: Науковці віднайшли останки сестри першого короля об'єднаної Англії, котра стала дружиною засновника Священної Римської імперії

Німецька королева Едіт померла у віці 36 років в 946 році. Вона була онукою Альфреда Великого і дочкою короля Англії Едуарда Старшого і його другої дружини Ельфледи Уессекської. Також вона була зведеною сестрою Ательстана, першого визнаного короля Англії.

Вчені зробили відкриття, що знайдені останки належали представниці англійської королівської сім'ї Едіт Англійській, яка жила 1000 років тому, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Німецька королева Едіт померла у віці 36 років в 946 році. Вона була онукою Альфреда Великого і дочкою короля Англії Едуарда Старшого і його другої дружини Ельфледи Уессекської. Також вона була зведеною сестрою Ательстана, першого визнаного короля Англії. Він після битви під Бруненбургом в 937 році об'єднав англійські і саксонські держави, підкорив Шотландію.

Едіт видали заміж за Оттона I Великого (король Німеччини з 936 року, імператор Священної Римської імперії з 962 року, король Італії з 961 року), і народила йому, як відомо, двох дітей.

Більшу частину свого сімейного життя вона прожила в Магдебурзі, де розташований кенотаф.

Вчені виявили останки Едіт, але не могли цього довести. Пізніше вони провели високотехнологічний радіоактивний аналіз і заявили, що кістки належали тому, хто виріс в Вессексі до переїзду в Німеччину.

"Середньовічні кістки часто переміщалися і часто змішувалися, тому потрібна була якась виняткова наука, щоб довести, що вони дійсно належать Едіт. Це неймовірно, що ми змогли зробити це, використовуючи найостанніші аналітичні методи", - сказав професор Харальд Меллер.

Спочатку вважалося, що її останки були загублені, коли були переміщені в 1510 році. Багато хто вважав, що пам'ятник, побудований в Магдебурзькому соборі на сході Німеччини, був кенотафом в її честь.

Але коли гробниця була досліджена в рамках більш широкого дослідницького проекту, було знайдено свинцеву труну з її ім'ям, а всередині - майже повний скелет жінки у віці від 30 до 40 років.Ідентифікувати останки вдалося по зубам, які збереглися на верхній щелепі.

Едіт була прихильна культу Святого Освальда і розповсюдила його в Німеччині. Вона підтримувала Матильду Вестфальську (майбутню святу Матильду) в її богоугодній діяльності.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...