Сенсація археології: Неподалік Риму знайшли дивну схованку десятків бронзових скульптур 2000-літньої давнини у дуже гарному стані

Капсула часу спрацюівала відмінно протягом 2300 років, зберігши цінну колекцію етрусько-римських артефактів

В тосканському місті Сан-Кашано-дей-Баньї, близько 120 км на північний захід від Рима, археологи виявили артефакти, приховані у лікувальних грязьових ваннах понад дві тисячі років. Експерти стверджують, що це відкриття є одним із найбільш значущих в історії цієї галузі, повідомляє IFLScience.

Артефакти у грязьових ваннах Італії пролежали 2300 років

У повідомленні йдеться, що за три роки активних досліджень команда відкопала двадцять чотири статуї, тисячі дорогоцінних монет із золота, срібла та бронзи, а також інші цінні предмети, що стосуються періоду між II століттям до нашої ери та I століттям нашої ери.

"Статуї, які чудово збереглися завдяки бруду, в якому вони були заховані, зображують греко-римських божеств, включаючи богиню здоров'я Гігією і бога зцілення Аполлона", — йдеться в повідомленні.

Ці знахідки яскраво демонструють період значних культурних змін у давній Тоскані, особливо взаємодія етрусків та римлян. Статуї не лише ілюструють конфлікти, а й гармонію між двома цивілізаціями, що підтверджується написами етруською та латинською мовами.

Чому археологи знайшли коштовності саме у грязьових ваннах

Виявлення коштовностей у грязьових ваннах археологами в Сан-Кашано-дей-Баньї виділяє їхню історичну роль як зони лікування. Цей курорт досі цінується за лікувальні якості своїх грязей. Знайдені статуї, що зображують людей, які борються з хворобами, свідчать про багатовікове застосування цих ванн у медичних цілях. Це пояснює, чому унікальні артефакти знайшли саме в грязьових ваннах.

Керівник розкопок Емануеле Маріотті описав цю знахідку як капсулу часу, яка ще має бути повністю вивченою, відкриваючи унікальне вікно в історію та культуру етрусків та римлян у давнину.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...