Сенсація археології: У Єгипті виявили нерозграбовану багато оздоблену гробницю віком майже 5000 років (фотофакти)

У некрополі Саккара спільна єгипетсько-японська археологічна місія виявила недоторкану гробницю, висічену в скелі. Знахідка датується Другою династією (приблизно 2890-2686 рр. до н. е.). У могилі були останки дорослого і маленької дитини, повідомляє The History Blog.

Архітектурне диво може похвалитися складним дизайном і дає змогу зазирнути в майстерність давньоєгипетських будівельників. Дизайн гробниці та кераміка, виявлена в ній, служать важливими маркерами для розуміння історичного контексту її створення.

Археологічні пам'ятки Другої династії набагато рідше, ніж першої та третьої. Навіть імена та порядок правління фараонів незрозумілі, оскільки списки царів, що збереглися, є плутаними та суперечливими. Такі обставини роблять щойно відкриту гробницю особливо важливою.

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...

В Україні різко змінилася кількість пенсіонерів: Що відбувається

субота, 27 липень 2024, 17:35

В Україні, незважаючи на старіння населення, кількість пенсіонерів знижується вже впродовж багатьох років. Наприклад, ще в січні 2020-го, згідно з даними ПФУ, їх було 11,3 млн. За весь час їхня кількість незначно зростала всього кілька разів: у квітні ...