Сенсація археології: У Єгипті знайшли загублений Храм Сонця часів перших пірамід

​Єгипетські археологи знайшли споруду із сирцевої цегли, яка є одним із втрачених Храмів Сонця Давнього царства

Археологи у Єгипті знайшли Храм Сонця ві…

Споруда датується серединою XXV століття до н. є. Крім того, команда єгипетських дослідників виявила останки, поховані під іншим храмом в Абу-Гурабі, приблизно за 20 кілометрів на південь від Каїра, повідомляють Патріоти України з посиланням на CNN.

У 1898 році археологи, які працювали на цьому місці, виявили Храм Сонця фараона Ньюсерри, також відомого як Нойсер або Нюсерре, шостого царя п'ятої династії, який правив Єгиптом між 2400 і 2370 до нашої ери.

За словами археологів, на місці виявленої будівлі раніше височіла споруда із сирцевої цегли, і вона "була значних розмірів".

Однак фараон Ньюсерра зруйнував цю споруду, щоб заснувати свій власний храм сонця. Хоча ці храми були присвячені культу бога сонця Ра, вони мали й політичне значення. Зокрема, фараон узаконював свою владу через храм і представлявся єдиним сином бога сонця на Землі.

"Легким движением руки...": З російської фігуристки злетіли штани під час виступу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:44

З російською фігуристкою Єлизаветою Туктамишевою трапилася курйозна ситуація під час шоу у Владивостоці, повідомляють Патріоти України. Туктамишева з’явилася на льоду у червоному костюмі та розпочала виконувати свій номер під пісню популярної співачки ...

"Дістав з-під завалів трьох людей": У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:52

Місцеві журналісти також поспілкувались з юним рятувальником. Тимофій мешкає неподалік п'ятиповерхівки, в яку влучив ворожий снаряд. Він відразу прибіг на місце трагедії та почав допомагати рятувальникам. Юнак допомагав виводити постраждалих людей з ме...