Сенсація археології: В Італії знайшли нерозграбовану гробницю вождя войовничого народу доримської доби

Розкішна гробниця залізного віку зберегла безліч, прикрас, зброї і навіть бойову колісницю, повідомляють Патріоти України з посиланням на Live Science.

Розкопки проводила група на чолі з Федеріко Боски з Університету Болоньї в центральній частині країни в долині річки Невола. А знахідку виявили завдяки допомозі аерофотозйомки. Вчені з повітря обстежила ділянку землі в місті Корінальдо, яке місцева влада виділила під будівництво спортивного комплексу.

З висоти пташиного польоту були помічені залишки великих круглих ровів. Вченим це здалося дивним. Подальші дослідження вони проводили вже на землі. Так, археологи виміряли електромагнітне поле на різних ділянках і виявили підземну аномалію. А магнітна зйомка підтвердила, що під поверхнею знаходиться безліч металевих предметів.

Під землею знайшли гробницю, повну стародавніх скарбів. Розміри самої усипальниці були невеликі - 3,2 на 2,8 метра. Однак її оточував цілий рів шириною 30 метрів. Крім того, над похованням був насипаний земляний курган.

В усипальниці вчені знайшли безліч різної зброї і предметів із заліза і бронзи. Зокрема, був знайдений бронзовий військовий шолом, бронзове відро, відоме як сітула, і залишки колісниці.

Останків людей в гробниці вчені не знайшли, тому особистість власника поховання залишається таємницею. Судячи з кількості і розкоші похоронних предметів, це була людина дуже високого соціального статусу. Археологи навіть назвали гробницю "княжою".

Поки не встановлено, коли саме з усипальниці і з якої причини зникли людські останки. Версію про грабіжників могил дослідники відкинули, оскільки скарби залишилися недоторканими.

Можливо, тіло було поховано у верхній частині кургану. В цьому випадку кістки за минулі тисячоліття могли бути вивернуті з землі, роздроблені і викинуті в ході оранки - дану ділянку протягом багатьох століть традиційно використовувався для сільського господарства.

Гробниця датується VII століттям до нашої ери, тобто їй близько 2600 років. Ймовірно, вона належала культурі Пічені - громаді людей залізного віку, які населяли Адріатичне узбережжя Італії. Про цих людей відомо, що вони були дуже войовничими. У 268 році до нашої ери Рим анексував їх землі.

Можливо, гробниця належала воєначальнику Пічені. На це вказує наявність у похованні колісниці і великої кількості зброї.

Перейдуть в онлайн-формат: Росія скасовує проведення ходи "Безсмертний полк"

вівторок, 23 квітень 2024, 19:40

У Москві скасовано проведення ходи «Безсмертний полк» 9 травня. Натомість подія відбудеться в онлайн-форматі. Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на організаторів акції, передають Патріоти України. Як заявила перша заступниця голови комітету...

"Ніхто з його рідні в РФ більше не живе, але...": Легенда українського тенісу звинуватив зірку Росії в лицемірстві

вівторок, 23 квітень 2024, 19:28

За словами спортсмена, він вважає Медведєва лицеміром, який не висловився про війну в Україні. «Я знаю, що він із сім'єю виїхав із Росії у 2017 році. Ніхто з його близьких у Росії не живе. Але він, як риба, набрав у рот води, він досі мовчить і нічого ...