Сенсація витає у повітрі: Польські дайвери знайшли на дні Балтики німецький корабель, серед цінного вантажу котрого може бути і Бурштинова кімната

Пароплав "Карлсруе" покинув Кенігсберг напередодні падіння міста і 13 квітня 1945 року був потоплений радянською авіацією.

Польські дайвери з групи Baltitech виявили на дні Балтики німецький корабель "Карлсруе", а в його трюмі ящики, які ще належить доставити на сушу. Вони не виключають, що в ящиках можуть перебувати фрагменти легендарної Бурштинової кімнати, передають Патріоти України з посиланням на ВВС.

"Ми шукали уламки з минулого року, коли зрозуміли, що на дні Балтійського моря може спочивати цікава нерозкрита історія, - розповів дайвер Томаш Стахура. - Корабель практично не пошкоджений. В трюмах ми виявили військові машини, фарфор і безліч ящиків з невідомим вмістом".

В ході найбільшої в світовій історії морської евакуаційної операції "Ганнібал" в березні-квітні 1945 року колишню Східну Пруссію покинули понад мільйон німецьких військовослужбовців і місцевих жителів.

Пароплав "Карлсруе" покинув Кенігсберг напередодні падіння міста і 13 квітня 1945 року був потоплений радянською авіацією. Згідно зі збереженими документами, він вийшов з порту в поспіху, маючи на борту 1083 людини і 360 тонн вантажу. Врятувалися 113 осіб.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...