Сенцов поділився спостереженнями, скільки "бусифікованих" служить у ЗСУ

Український режисер, ексбранець Кремля і командир штурмової роти в 47-й бригаді Олег Сенцов розповів, яка категорія мобілізованих становить більшість у Силах оборони і чи багато так званих "бусифікованих", передають Патріоти України.

За спостереженнями Сенцова, наразі більшість військових у армії – це мобілізовані, які пішли до ТЦК після отримання повістки. "Є різні люди. Людей, мотивованих пропагандою, які надивилися телемарафону і сказали: "Усе, я пішов в армію", – такого не буває. Людина сама доходить внутрішньо й каже: "Усе, відсиджуватися далі неможливо. Треба йти". Такі люди є, їх меншість. Більшість – це мобілізовані. Прийшла повістка, вони сказали: "Значить треба йти". Їх не ловили в бусиках", – каже військовий.

За його словами, людей, яких зловили в бусик, – невелика кількість. "Людей, яких заламали в бусиках, я не зустрічав. Вони є, але їх невелика кількість. Переважно приходить повістка — і людина або починає ухилятися, або приходить в армію", – зазначив режисер.

Яка мотивація у мобілізованих

"Звичайно, мотивація вже не та, як і рівень, як і, так би мовити, якість поповнення. Люди вже, скажімо так, віку якщо не похилого, то вже близько до похилого, дуже-дуже-дуже дорослі й не дуже здорові. Вони приходять: "У мене спина, у мене нога, у мене те, у мене се". Де їх спіймали, що мені з ними робити? Це ж не санаторій, не лікарня — це штурмовий підрозділ. Навантаження дуже високе фізичне, психологічне. У піхоті важка робота, а тут (штурмових підрозділах – Ред.) ще важча", – розповів Сенцов.

Джерело: LB.ua

Стане розкішшю: Українцям доведеться платити 18% податку від продажу авто

понеділок, 14 жовтень 2024, 23:15

Через війну та крадіжки чиновників в Україні постійно підвищуються податки, що змушує громадян з гіркотою жартувати, що скоро податками обкладуть навіть повітря. Про чергові нововведення розповіли в Міністерстві внутрішніх справ України (МВС), передают...

Відправник листів про "мінування" по всій Україні "звинуватив"... трьох журналісток

понеділок, 14 жовтень 2024, 23:06

У листах про"замінування", які в понеділок, 14 жовтня, отримували навчальні заклади, дипустанови, бізнес-центри, редакції ЗМІ та інші об'єкти по всій Україні, згадуються імена журналісток Радіо Свобода, повідомляють Патріоти України. У Радіо Свобода за...