Серед білого дня: Над Землею вибухнув метеорит (фото, відео)

Болід згорів на висоті більше 30 кілометрів над Землею.

У небі над північним сходом Італії, а також над Хорватією і Словенією помітили падіння метеорита. La Repubblica пише, що це сталося вранці в п'ятницю, 28 лютого, передають Патріоти України.

Про вибух небесного тіла повідомила і Хорватська астрономічна федерація. Яскравий спалах у небі було зафіксовано на відео. Після спалаху на кілька секунд пролунав гучний звук, який було чути в столиці Хорватії Загребі близько 10:34, у деяких будинках затремтіли шибки.

Астрономічна обсерваторія Трієста (Італія) висунула гіпотезу про те, що це міг бути метеор, який при зіткненні з атмосферою розпорошився, не досягнувши земної поверхні. Ймовірно, болід згорів на висоті більше 30 кілометрів над Землею.

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...