Серед заручників є вагітна та дитина, вони зв'язані вже 5 годин: Кого захопив терорист у Луцьку

У центрі Луцька чоловік, який називає себе Максимом Плохим, захопив рейсовий автобус із близько 20 людьми. Заручниками стали чоловіки, жінки, 15-річна дитина та вагітна, передають Патріоти України.

Що відомо про заручників

Жінка та чоловік

Анастасія Михальчук у коментарі 24 каналу розповіла, що вранці до її матері зателефонували жінка та чоловік, які перебувають в автобусі.

Жінка була максимально серйозною та сильно хвилювалась. Ймовірно, що терорист Максим Плохий тримав пістолет біля її голови. Викликайте журналістів, нас захопили, терорист вимагає журналістів якнайбільше, – сказала заручниця. Жінка, яку захопили, телефонувала з іншого номера.

За словами Анастасії, усі заручники зв’язані в автобусі вже понад 4 години. Окрім автобуса, ще одна будівля залишається замінованою. Терорист попередив, якщо "будуть якісь рухи в його сторону", то він дистанційно підірве те місце.

Жінка та 15-річна дитина

Олександр Думанський розповів 24 каналу, що в автобусі перебувають його мама Руслана і 15-річний брат. Родич заручників додав, що зловмисник забирав телефони в людей, а також вимагає, аби на місце події негайно приїхали журналісти.

Жінка

У телеграм-каналах з’явилася інформація від подруги ще однієї з заручниць. Вона зателефонувала в 9:36 і попросила зв’язатися з будь-яким телеканалом, оскільки вона "перебуває у заручниках і автобус, можливо, заміновано.

Жінка, що назвалася Ангеліною, зазначила, що подруга не просила зв'язатися з правоохоронцями, оскільки ті, ймовірно, вже були на місці події.

Вагітна жінка

Сам терорист у переписці з журналістами наголосив, що в автобусі перебуває багато людей і серед них – вагітна. Про стан захоплених – нічого невідомо.

Захоплення автобуса у Луцьку: коротко

  • Терорист 21 липня вранці сам зателефонував до поліції та повідомив, що взяв у заручники пасажирів рейсового автобуса.
  • Він пригрозив його підірвати. Чоловік зазначив, що у нього є гранати й інша зброя.
  • За попередньою інформацією, в автобусі близько 20 людей.
  • На місці працює поліція, снайпери та глава МВС Арсен Аваков.
  • Щодо самого терориста, то, за інформацією правоохоронців, він перебував на психіатричному обліку, а також двічі був ув'язнений.
  • Терорист називає себе Максим Плохим, але ЗМІ з'ясували, що справжнє його ім'я Кривош Максим Степанович.
  • У соцмережах він висунув свої вимоги: усі топ чиновники України, релігійні і політичні діячі мають оприлюднити текст і відеозвернення зі змістом "Я – терорист в законі".
Джерело: 24 канал

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...

В Одесі розпочався білкопад. Зоологи пояснили чому це відбувається і як небайдужі свідки можуть зарадити

субота, 20 квітень 2024, 5:58

Через власну допитливість білченята випадають з гнізда, а потім не можуть повернутися назад. В Одесі маленькі білочки, які нещодавно народилися, випадають з гнізд прямо на людей. Про це повідомили у комунальній установі "Одеський зоологічний парк". ....