Сергій Жадан вперше прокоментував своє рішення приєднатися до бойової бригади НГУ

Сергій Жадан

Письменник, фронтмен гурту Жадан і Собаки, а нині військовослужбовець 13-ї бригади "Хартія", котрому за два місяці виповнюється 50 років зазначив, що говорити про те, чим саме займатиметься у війську дуже зарано.

За словами одного з найбільших митців сьогодення України, він та ще двоє учасників гурту давно планували мобілізуватися. Взимку друзі разом почали проходити військову лікарську комісію і зараз тренуються на військовому полігоні. Музиканти увійшли до складу . Його бригада бащується у Харкові.

"Це наша велика родина. Ми допомагали її створювати, стояли у витоків, підтримували як волонтери... Коли був поетичний вечір в Палаці Спорту в Києві я вже був рекрутом і писав заяву на відпустку - керівництво поставилося з розумінням, мене відпустили. Тим більше, вечір був благодійний і всі зароблені гроші ми передали на Хартію", - розповів письменник в коментарі Lb.ua.

Щодо своїх подальших творчих планів Жадан пояснив, що поки він і його колеги є рекрутами, він не будує планів на майбутнє і ще не знає, ким стане в армії.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...