"Серце довелося зупинити": Хіруги врятували життя пораненому захиснику України (фото)

Українські хірурги Національного інституту серцево-судинної хірургії (НІССХ) імені М.М. Амосова 30 жовтня провели надзвичайно складну операцію - дістали металевий уламок із серця пораненого військовослужбовця ЗСУ, повідомила прес-служба медичного закладу, передають Патріоти України.

За інформацією медиків, 24 жовтня 33-річний військовий під час бойових дій у Донецькій області отримав мінно-вибухову травму. У його серці застряг уламок ворожої міни.

"У ділянці його серця візуалізувалося стороннє тіло металевої щільності розміром 7Х6Х5,5 мм", — йдеться у повідомленні.

Військовим хірургам вдалося стабілізували стан пацієнта і направили в клініку НІССХ ім. М.М. Амосова. За словами спеціалістів, до операції захисника готували три дні. Вона виявилась складною, адже залізний уламок застряг у важливій структурі серця.

"Уламок знаходився у міжшлуночковій перетинці, топографічно дуже близько до клапанів, тому його потрібно було негайно забрати. Операцію було проведено в умовах штучного кровообігу, серце довелося повністю зупинити", — повідомили лікарі.

хірурги
Завдяки професійній роботі медиків на усіх ланках евакуації чоловіка вдалось врятувати. Хірурги інституту розробили інноваційну методику із застосуванням неодимового магніту.
хірурги, уламок з серця
"Цю методику ми розробили спільно з військовими медиками і вже врятували життя 96 військовим, які мали бойові травми", — розповів директор Інституту Амосова Василь Лазоришинець.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...