Серце крається... Волонтерка шість років шукала бійця, мамин оберіг якого зберігала після поранення героя під Дебальцевим: Знайшла...

Носовичок з хрестиком - все що могла дати мати, аби захистити своє дитя, котре закрило собою Україну... Обох тепер втішає Господь...

Волонтерка з Бахмута шукає власників оберегів та речей, які українські воїни загубили під час поранень і боїв. Вона розповіла зворушливу і сумну історію однієї з таких речей, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Суспільне"

Олена Лавренко шість років шукає власників оберегів, які знаходять у речах поранених воїнів. Одного з власників такого оберегу - носовичка з пришитим до нього хрестиком, вона шукала близько шести років. Він належав бійцю, якого у 2015 році привезли до шпиталю з-під Дебальцевого.

"У 2015 році під час виводу військ з Дебальцевого в нашу лікарню поступило дуже багато хлопців. Після обробки поранених, накопичувався одяг, зрізаний одяг, знятий одяг. Серед одягу, який відправляли на утилізацію, волонтери знайшли кілька оберегів. "Коли ми перебирали, були серед таких оберегів і пояси з молитвами, такі янголятка, дітьми передані. Серед тих речей був знайдений носовичок з хрестиком пришитим", - розказала волонтерка Суспільному.

Фото оберегів та інших знайдених речей Лавренко зрештою опублікувала у своїй книзі під назвою "Мій фронт". Знайдені обереги, речі та частину одягу Олена передала до Бахмутського краєзнавчого музею.

А влітку 2021 року вона нарешті довідалася і про долю власника носовичка з хрестиком.

"Відгукнулася пані, яка була знайома з бійцем, який розповідав їй на фронті, що дуже жалкує за загубленим носовичком з хрестиком, тобто разом і носовичок і хрестик, подарований мамою", — розказала Олена.

Воїна звали Дмитро Дарій, родом він з Чернівецької області. Він загинув у 2018 році, а його мати померла за три місяці після похорону сина. Більше близьких родичів у них не було.


Він обертається назад: Над Оклахомою пронісся ультрарідкісний торнадо (відео)

субота, 4 травень 2024, 16:44

В Оклахомі у вівторок (30 квітня) сталося щось дивовижне — утворилося два дивні торнадо, один з яких був ультрарідкісний, що обертається назад, інформують Патріоти України. Торнадо, що обертається назад, виникло внаслідок потужної грози, яка утворилася...

Вже з 4 травня: ​В Україні ввели новий знак для авто

субота, 4 травень 2024, 16:15

Починаючи з 4 травня набирає чинності постанова, що на всіх автомобілях, які використовуються у якості транспорту для практичної підготовки та складання іспитів, мають змінити позначку. Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів України №1128 від 27...