Сезон стартує: У скільки обійдеться відпочинок на Азовському морі в 2020 році

Через пандемію коронавірусу українці все частіше вибирають українські курорти для проведення відпустки, відмінним рішенням буде відпочинок на Азовському морі, а саме на Білосарайській косі, передають Патріоти України.

Де знаходиться і як дістатися

Білосарайська коса знаходиться в Мангушському районі на півдні Донецької області, село розташоване в 25 км на захід від Маріуполя і являє собою намиту територію протяжністю 14 км.

Дістатися туди найзручніше з Маріуполя на автобусі маршрутці або власному автомобілі, дорога може зайняти від 30 до 60 хвилин. До Маріуполя можна доїхати поїздом. Влітку також з різних міст Донецької області до Білосарайської коси ходять сезонні маршрутки.

Проживання та харчування: ціни на сезон літо-осінь 2020

Найчастіше на Білосарайській косі зупиняються в приватних гостьових будинках і міні-готелях. Також там є пансіонати, вілли, котеджі і кілька баз відпочинку. Все житло зосереджено на двох основних вулицях уздовж лінії моря.

Бюджетний відпочинок зазвичай тут пропонують в приватному секторі зі зручностями на вулиці і без харчування. Таке житло влітку буде коштувати від 200 грн за добу на двох.

Варіанти зі зручностями в кімнаті/номері без харчування обійдуться для двох в 400-800 грн за добу: ціна також залежить від близькості до моря. І найдорожче проживання буде на віллі з власним пляжем - за добу без харчування від 1000-1200 грн.

Харчування буде коштувати в районі 150 грн за обід на людину і комплексне харчування на добу від 250-350 грн з людини.

Пляжі і інфраструктура

Пляжі Білосарайської коси черепашково-піщані і тягнуться вздовж моря на кілька кілометрів. У деяких місцях пляжі досить широкі (все залежить від забудови). Вхід в море пологий, що робить їх зручними і безпечними для маленьких дітей. Вхід на пляжі безкоштовний, але у деяких вілл і баз відпочинку є свої відгороджені пляжні зони. Що стосується інфраструктури на пляжах, то розвинена вона тут не на 100%: на пляжах відсутні кабінки для переодягання, немає туалетів і душових кабін. Однак за окрему плату вам можуть запропонувати шезлонги і парасольки від сонця.

Ситуація змінилась: В Україні обвалилися ціни на овоч, який купують усі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:59

В Україні подешевшала картопля. Знову українські виробники картоплі змушені знижувати ціни на свою продукцію, передають Патріоти України з посиланням на East Fruit. За словами ключових гравців ринку, на цьому тижні пропозиція картоплі лишалася високою...

Загроза для врожаю? Синоптикиня розповіла, де в Україні очікувати заморозків у вихідні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:52

На вихідних, 20 та 21 квітня, у більшості регіонів України очікуються нічні заморозки. Проте вдень температура повітря може піднятися до +18 °C. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. Зазначається, що у більшості об...