Шахраї називають цю схему "свинобійня": Жінка шукала кохання на сайті знайомств і втратила майже півмільйона

У США жінка втратила 450 тисяч доларів, познайомившись з красивим чоловіком на сайті знайомств. Він під час спілкування увійшов у довіру та запропонував заробляти гроші у фейковому додатку. Про це пише dailystar.co.uk, передають Патріоти України.

37-річна Шрея Датта розповіла, що стала жертвою афери, яку у Мережі називають "свинобійнею". Жінка з Філадельфії, США, стверджує, що потрапила на цей жорстокий тренд після того, як шукала кохання онлайн - і це коштувало їй 450 тисяч доларів.

Вона зазначила, що схема інвестування в криптовалюту спустошила її банківський рахунок на величезну суму. Через це вона була змушена орендувати дешевше житло, продати свою машину і замислитися над "червоними прапорцями" у своїх так званих "стосунках", які почалися в додатку для знайомств Hinge.

Термін "свинобійня" походить від китайської назви шахрайства, оскільки вважається, що саме там воно зародилося. Шахраї прикидаються невинними людьми, які шукають кохання. Знайшовши свою жертву, вони розповідають їй, що заробили великий статок на торгівлі криптовалютою. Вони заохочують свого нового партнера також спробувати, пропонуючи йому інвестувати реальні гроші через фальшивий додаток. Далі - шахрай намагається переконати партнера вкладати все більше і більше грошей в "інвестиційну платформу". Спочатку жертві можуть дозволити вивести частину коштів з фальшивого додатку, але після кількох інвестицій вона не може зняти більше.

Шрея розповіла, що саме це з нею і трапилося. Вона переконує, що фальшивий додаток виглядав, як справжній і спочатку їй навіть дозволили вивести з нього 1200 доларів. Під час спілкування з "коханим" той і далі переконував жінку інвестувати та відкладав зустріч.

Вона стверджує, що хлопець позичив їй 150 000 доларів, наказавши продати акції та взяти особисті позики. За її словами, до кінця березня її інвестиції у фейковий додаток у розмірі 450 000 доларів зросли більш ніж удвічі, але вона не змогла їх забрати. Натомість їй висунули вимогу сплатити 10-відсотковий особистий податок, щоб отримати доступ до власних грошей.

Тоді жінка звернулась до брата, який є юристом і він провів розслідування. Виявилось, що "коханим" жінки є тренер з Німеччини, який і не підозрював, що його фото використали для шахрайства.

Сайт для знайомств, через який жінка познайомилась з аферистом, звернувся до своїх клієнтів із закликом ніколи не проводити таким чином жодних фінансових операцій.

Моторошна знахідка: Місцева жителька на Рівненщині виявила труп мотоцикліста (фото)

середа, 1 травень 2024, 13:59

У Сарненському районі сталася смертельна ДТП. Місцева жителька виявила у рівчаку поблизу проїзної частини тіло чоловіка й мотоцикл біля нього. Про це повідомили у пресслужбі поліції Рівненщини, передають Патріоти України. За інформацією правоохоронців,...

"Ви вже давно померли": Жінка прийшла на обстеження до лікарні, але щось пішло не так

середа, 1 травень 2024, 12:55

У Великій Британії жінка прийшла на обстеження до лікарні, де їй сказали, що вона вже померла. Про це пише BBC, передають Патріоти України. Співробітники лікарні Брідлінгтона сказали Сьюзан Джонсон, що згідно з їхніми записами вона була мертва вже чоти...