Шахраї-сирійці вимагають $20 тисяч: Українець застряг у Дубаї через звичайну для туристів послугу (фото, відео)

Туристи за кордоном часто орендують авто різного класу і зазвичай подібна послуга не приносить їм безліч проблем.

Бізнесмен і блогер із Чернівців Олександр Мицкан приїхав у Дубаї (ОАЕ), орендував суперкар Lamborghini для зйомок, після чого його не випустили з країни, повідомляють Патріоти України.

Орендодавці подали на нього заяву в поліцію і вимагають 20 тисяч доларів компенсації за нібито пошкодження, завдані автомобілю. Чоловік запевняє, що він потрапив на шахраїв. Українець розповів, що орендовану ним машину затримали на дві години, а потім привезли і сказали, що потрібно швидко підписати документи: папірець із дефектами машини. Також, за його словами, інструктажу не було проведено.

Чоловік зробив кілька дрифтів, після чого зауважив, що за ним стежать і фотографують. Потім до нього під'їхали менеджери з оренди авто і зажадали його паспорт, але коли українець відмовив, вони зажадали 10 тисяч доларів, інакше його затримають правоохоронці. У підсумку він віддав ключі начальнику поліції і залишив у відділку відеокамеру.

"30 березня нам повернули камеру. Ми сказали, що летимо в Україну, і запитали, чи все у нас нормально. Вони сказали: "Так, жодних проблем", – розповів Мицкан.

Олександр Мицкан орендував Lamborghini і застряг у Дубаї.

Наступного дня українця в аеропорту відмовилися випускати з країни, але його дружині й оператору дозволили вилетіти. У міграційній службі уточнили, що на Мицкана написали заяву орендодавці, і поки справа не вирішиться, він не може залишити ОАЕ. З чоловіка вимагають 20 тисяч доларів, інакше йому потрібно щонайменше місяць чекати суду. Чоловік зазначив, що звертався в консульство України, але там йому не допомогли.

"Я тут залишився один. Мови не знаю, нічого не знаю, перекладача не дають, нічим не допомагають. Я взагалі сюди приїхав, як турист, відпочити і застряг. Якби я тут щось порушив, мені могли б просто дати штраф, я б його оплатив і поїхав додому. Але виходить, мене тут закрили, я через це не можу виїхати. У мене вдома бізнес, сім'я, і не питають, на що жити маю чи не маю, і всім байдуже. Ви просто ходите по Дубаї, і нікому не цікаво, хто ви, що ви і звідки ви. Ви повинні чекати, поки у вас не буде суду, але як ви цього чекатимете, нікому не цікаво", – розповів Мицкан.

За його словами, це шахрайська схема, на яку він не перший попався. "Потрапили на шахраїв, сирійців, які дають автомобілі на прокат. Пізніше я дізнався, що не перший. Ще кілька людей попалися, але один із них просто оплатив ремонт, і все", – пояснив бізнесмен. На своїй сторінці в Instagram Мицкан опублікував короткий ролик, який вони знімали в Дубаї.

"Західні країни охопить хаос громадянської війни": Ілон Маск "спрогнозував", що чекає на Європу

середа, 24 квітень 2024, 12:39

Західні країни рано чи пізно захопить хаос громадянської війни. Про це заявив у соцмережі Х американський мільярдер Ілон Маск. Таким чином він відреагував на публікацію канадського професора Гада Саада, який спрогнозував конфлікт через міграційну політ...

Житель Прикарпаття захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками", але далі втрутилась СБУ (фото)

середа, 24 квітень 2024, 12:27

В Івано-Франківську судитимуть антиукраїнського агітатора, який захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками". Йому "світить" до 8 років в'язниці. Про це повідомили у Службі безпеки в Івано-Франківській області, передають Патріоти України. Інтерне...