Шанс для мільйонів? Вчені заявили про створення потужних ліків від раку

Вченим вдалося розробити препарат під назвою JHU083, який блокує метаболізм глутаміну, необхідного раковій пухлині для зростання. Прорив у лікуванні онкології здійснили фахівці Університету Джонса Гопкінса у США, передають Патріоти України.

Сполука змінює мікросередовище злоякісних новоутворень і робить їх більш уразливими для імунної системи. Препарат накопичується в тканинах пухлини. Як відомо, глутамін стимулює метаболічні шляхи, які викликають стрімке зростання новоутворень.

Препарат JHU083 вже протестований на мишачих моделях раку товстої кишки, лімфоми і меланоми. Виявилося, що речовина призводить до зменшення росту пухлин, а також поліпшення виживаності. Водночас у деяких гризунів спостерігалася тривала ремісія. Причиною стала активація імунітету. Коли тваринам повторно вводилися пухлинні клітини, виникало відторгнення, що свідчить про формування потужної імунної пам'яті.

Пролунали постріли: У Чернівецькій області цивільні накинулися на працівника ТЦК

субота, 20 квітень 2024, 16:41

У Чернівецькій області місцеві скоїли масовий напад на працівників ТЦК та СП. Один з працівників ТЦК відкрив вогонь, передають Патріоти України. Як повідомляє прес-служба обласного ТЦК, інцидент стався сьогодні, поблизу села Чорногузи, під час здійснен...

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку (фото)

субота, 20 квітень 2024, 16:19

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку в Голосіївському районі. Про це повідомила патрульна поліція Києва та оприлюднила відповідні фото, передають Патріоти України. "У Голосіївському районі інспектори отримали повідомлення п...