Шанс на порятунок: Міноборони розробляє для саперів протимінне взуття, що захищає від уламків

Міноборони розробляє спеціальні противибухові берці для саперів, які зменшать ризик травмування ніг під час розмінувань. Про це повідомляє пресслужба Міноборони, передають Патріоти України.

Наразі проводяться випробування таких противибухових берців. Заступник міністра оборони Віталій Половенко зазначив, що це багатошарові берці з кевларовою (балістичною) устілкою. Таке взуття допоможе затримати уламки в підошві та запобігти серйозним травмуванням саперів.

За його словами, головна задача, яку має виконувати таке взуття – зберегти кінцівку. За попередніми вимогами, протимінні берці повинні запобігти уражаючому ефекту певних видів протипіхотних вибухових пристроїв.

"Наші спеціалісти з Центрального управління вивчають різні зразки такого взуття. Працюють над удосконаленням тактико-технічних характеристик. За результатами позитивних випробувань та затвердженого еталон-зразку таке протимінне взуття стане на забезпечення ЗСУ", - додав Половенко.

Залужний знов з'явився на публіці: Чим здивував улюблений генерал українців після тривалої інформаційної тиші

четвер, 9 травень 2024, 2:35

Колишній головнокомандувач ЗСУ, який довго не з'являвся на публіці після відставки з посади, активізувався в медійному полі та соцмережах. Спочатку він опублікував на своїй сторінці в Facebook фото, а згодом зустрівся з однією з українських співачок і ...

Його спроба перемоги: Представник Фінляндії на Євробачення-2024 вийшов на сцену без трусів (відео)

четвер, 9 травень 2024, 1:45

Представник Фінляндії на "Євробаченні-2024" Windows95man вийшов на сцену наймасштабнішого пісенного конкурсу континенту в дуже зухвалому образі. Він з'явився на сцені у великому яйці, зробленому з джинсів, а потім воно відкрилося і стало зрозуміло, що ...