Шанс на порятунок: Міноборони розробляє для саперів протимінне взуття, що захищає від уламків

Міноборони розробляє спеціальні противибухові берці для саперів, які зменшать ризик травмування ніг під час розмінувань. Про це повідомляє пресслужба Міноборони, передають Патріоти України.

Наразі проводяться випробування таких противибухових берців. Заступник міністра оборони Віталій Половенко зазначив, що це багатошарові берці з кевларовою (балістичною) устілкою. Таке взуття допоможе затримати уламки в підошві та запобігти серйозним травмуванням саперів.

За його словами, головна задача, яку має виконувати таке взуття – зберегти кінцівку. За попередніми вимогами, протимінні берці повинні запобігти уражаючому ефекту певних видів протипіхотних вибухових пристроїв.

"Наші спеціалісти з Центрального управління вивчають різні зразки такого взуття. Працюють над удосконаленням тактико-технічних характеристик. За результатами позитивних випробувань та затвердженого еталон-зразку таке протимінне взуття стане на забезпечення ЗСУ", - додав Половенко.

На Одещині чоловік прямо в ЦТК скаоічив себе пожежною сокирою, аби уникнути мобілізації. Подробиці

субота, 27 липень 2024, 6:00

25 липня у Білгород-Дністровському ТЦК та СП чоловік, якого туди доставили, завдав собі каліцтва, щоб уникнути проходження військово-лікувальної комісії. Потерпілого негайно госпіталізували. Про цю надзвичайну подію повідомили місцеві Telegram-канали,...

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...