Шанс на порятунок: Науковці знайшли спосіб, як контролювати мутації коронавірусу

Дослідники з національного наукового агентства Австралії, представили новий підхід до аналізу генетичних кодів коронавірусу SARS-CoV-2. Отримані результати допоможуть дослідникам краще зрозуміти, як розвиваються штами вірусу, передають Патріоти України.

Дослідники розробили нову платформу візуалізації, що спирається на алгоритми біоінформатики, яку спочатку використовувалися для аналізу генома людини, щоб виявити відмінності між тисячами генетичних послідовностей коронавірусу SARS-CoV-2.

Генеральний директор CSIRO Ларрі Маршал сказав, що вивчення генетичного коду вірусу є життєво важливим. Чим більше ми знаємо про коронавіруси, тим краще ми будемо з ним боротися. Цей надзвичайно складний аналіз послідовності генома вже допоміг визначити, які штами вірусу підходять для тестування вакцин, -сказав він.

Вчені підкреслили, що не очікують, що це вплине на розробку і оцінку вакцин проти коронавірусу, але це важлива інформація для моніторингу доклінічних і клінічних досліджень.

"Перевага платформи візуалізації даних полягає в тому, що вона виділяє країни, де розвиваються генетичні мутації коронавірусу. Він продовжує змінюватися і адаптуватися до нових умов. Чим більше ми інформовані про генетичні відмінності і їхню можливі наслідки для прогресування захворювання, тим краще ми зможемо впоратися з хворобою за допомогою діагностики та лікування", – заявив Маршал.


Перша українка, яка піднялася на Еверест, встановила тризуб зі сталі з Азовсталі на 8000-й вершині

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:01

Відома українська альпіністка Ірина Галай розповіла зворушливу історію про те, як вшанувала пам’ять загиблого друга дитинства на російсько-українській війні, коли піднялась на одну з найнебезпечніших гір у світу, передають Патріоти України. «У мене є 5...

Як покарають голову Броварської РДА за "п'яну" аварію

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:52

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко заявив, що голову Броварської районної державної адміністрації Володимира Майбоженка буде звільнено, після того як той скоїв ДТП, під час якої постраждали четверо людей. Про це в п'ятницю, 26 квітня, повідомила ...