Шансів майже не було, сталося диво: У Дніпрі врятували жінку, у якої було уражено 95% легенів через коронавірус

У Дніпрі медики протягом двох тижнів рятували медсестру з Волновахи, у якій коронавірус вразив 95% легенів. Пацієнтку вже готують до виписки, хоча шансів у неї вижити було зовсім небагато, передають Патріоти України.

Медсестра з Волновахи Донецької області потрапила в центральну лікарню імені Мечникова в дуже важкому стані. Жінка заразилася коронавірусом на роботі та на момент перевезення в Дніпро у неї було уражено 95% легенів, а сатурація впала до 32%.

52-річна жінка працювала медсестрою-анестезісткой і заразилася коронавірусом. Коли її стан почав погіршуватися, було прийнято рішення перевезти її в центральну лікарню імені Мечникова в Дніпро.

У неї діагностували двосторонню пневмонію й ураження 95% легенів. Медики два тижні боролися за її життя і їм вдалося "роздихати" її легені та поліпшити загальний стан пацієнтки.

"У Волноваху ми відправляли дві машини швидкої допомоги, оскільки запас кисню в кожній машині обмежений. На КТ побачили 95% ураження легень. Це катастрофічне ураження. Порятунок цієї жінки тим цінніше, що вона сама брала участь у рятуванні людей, і з часом знову повернеться і продовжить свою благу справу", - розповів головний лікар лікарні імені Мечникова Сергій Риженко.

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...