Шантаж набирає обертів: У Луганську у породіль без російського паспорта окупанти забиратимуть новонароджених, - ЦНС

В окупованому Луганську російські загарбники мають намір забирати у батьків новонароджених дітей в разі відсутності паспорта Російської Федерації. Про це повідомляє Центр національного спротиву, створений Силами спеціальних операцій задля навчання, координації й масштабування рухів спротиву окупації України.

"У тимчасово окупованому Луганську колаборанти вдаються до кричущого порушення прав людини. Тут вирішили виправити ситуацію із роздачею російських паспортів шляхом залякування породіль", - ідеться у повідомленні.

Зокрема, напередодні пологів жінок у так званій "ЛНР" в окремих випадках ще можуть госпіталізувати без наявності паспорта РФ. "Однак при виписці обов’язково перевіряють чи є російські документи у одного з батьків. Якщо такого немає – місцеві колаборанти погрожують не віддати дитину", - зазначають у Центрі.

У зв'язку з цим Центр національного спротиву звертається до усіх міжнародних організацій із закликом засудити чергове порушення агресором норм міжнародного права та безпрецедентного порушення прав людини. "Ці кричущі злочини мають бути припинені та покарані", - додається у повідомленні.

Почалося виверження найбільшого вулкана Європи. Попіл летить на висоту понад 4 км (відео)

п’ятниця, 5 липень 2024, 13:45

Національний інститут геофізики і вулканології Італії (INGV) повідомив про викид попелу на висоту до 4,5 кілометрів над рівнем моря, передають Патріоти України. Виверження, що почалося кілька днів тому, відбувалося з кратера Ворагіне. Воно супроводжува...

Наші рулять: Українська тенесистка стала авторкою удару дня на Вімблдоні (відео)

п’ятниця, 5 липень 2024, 13:30

Марта Костюк стала однією з головних героїнь стадії 1/32 фіналу Вімблдону. По-перше, українська тенісистка у шаленому матчі вирвала перемогу в австралійки Дар'ї Севілл. . А по-друге, у тій грі українська тенісистка стала авторкою одного з найкращих уд...