"Шануємо всіх, хто воював проти сталінського терору": У Києві проходить марш на честь дня створення дивізії "Галичина" (відео)

У столиці України Києві 28 квітня проходить марш на честь дня створення дивізії "Галичина", повідомляють Патріоти України.

Організатори заявили, що вони хочуть вшанувати пам'ять добровольців, які в 1943 році записалися в армію з метою отримати навчання, зброю та не допустити повернення сталінських жахів 1941 року на територію України.

"Марш символічний, оскільки саме 28 квітня 2014 року – чергова річниця останнього українського мітингу в Донецьку в 2014 році, і ми символічно шануємо всіх українців, які воювали проти московського терору", – сказали вони.

Захід розпочався близько 18:00 на Арсенальній площі.

18:00 – На Арсенальній площі зібралося близько 200 осіб, більшість з яких молодь. Також на місці перебувають багато поліцейських.

Акція стартувала на столичній площі Арсенальна. Учасники, вигукуючи патріотичні гасла, ходою рушили до Майдану Незалежності.

В Марші беруть участь націоналістичні організації: Суспільство майбутнього, Правий Сектор, ВО Свобода, онуки ветеранів дивізії "Галичина", спілки ветеранів АТО, ініціатива Ukrainian military Honor.

За словами організаторів, основна мета Маршу – вшанувати пам‘ять добровольців, які в 1943 році записалися до війська з метою отримати вишкіл, зброю та не допустити повернення сталінських жахів 1941 року на територію Західної України.

Дослівно: "Сьогоднішній Марш символічний, бо саме 28 квітня 2014-го - чергова річниця останнього українського мітингу в Донецьку в 2014 році, й ми символічно вшановуємо усіх українців, які воювали проти московського терору".

Upd. Колона прийшла на Інститутську, де вшанували загиблих та розгорнули величезний банер "Не забуде стрільця Україна з золотим левиком на рукаві".

Також запалили фаєри біля Нацбанку.

Нагадаємо: 28 квітня поліцейські обіцяли посилено контролювати правопорядок в центрі Києва через проведення маршу на честь річниці створення дивізії "Галичина".

Джерело: Обозреватель

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...