Шапочка та гідрокостюм не додають упевненості: Міністерка спорту Франції занурилася в Сену, щоб довести чистоту ріки в Парижі для проведення водних змагань Олімпіади (відео)

Міністерка спорту Франції Амелі Удеа-Кастера пірнула в річку Сена в суботу за 13 днів до початку Олімпійських ігор в Парижі, аби довести, що якість води придатна для купання.

Кадри опублікував французький телеканал BFM-TV, передають Патріоти України.

Міністерку супроводжував Алексіс Ганкуан, один з прапороносців французької делегації на Паралімпійських іграх.

Удеа-Кастера, одягнена у гідрокостюм і шапочку, послизнулася, коли входила в Сену. Тим не менш, вона стала першою політичною фігурою, яка пропливла у річці – раніше це обіцяли зробити президент Емманюель Макрон і мер Парижа Анн Ідальго.

Питання про те, чи буде вода у Сені достатньо чистою для проведення в ній олімпійських змагань з плавання, кілька місяців тримало паризьких посадовців у неспокої.

Протягом останніх кількох днів якість води в Сені визнали відповідною стандартам і Удеа-Кастера в суботу поплавала напередодні змагань.

У червні результати аналізу води часто були тривожними, але з початку липня почали з’являтися перші обнадійливі результати.

На Сені планують проводити церемонію відкриття, а також змагання з трьох дисциплін: тріатлону 30-31 липня і 5 серпня, марафонського плавання 8-9 серпня і паратріатлону 1-2 вересня.

Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Маск анонсував висадку перших астронавтів на Марс уже 2028 року. Експерти оцінили амбітну заяву

понеділок, 16 вересень 2024, 23:29

Керівник американської компанії SpaceX, мільярдер та винахідник Ілон Маск уже багато років марить ідеєю про колонізацію Марса, де начебто збирається навіть особисто провести залишок свого життя. Амбітний підприємець анонсував висадку людей на Червону п...