"Шарпнула мене за наплічник та обізвала сепаратисткою": Львівська експосадовиця, яка відмовилася вставати під час виконання гімну, подасть до суду на волонтерку

Колишня посадовиця Львівської ОВА Лідія Данько подасть до суду на волонтерку Лесю Менкуш-Мальків, яка опублікувала відео у соцмережах, на якому вона показувала на камеру непристойний жест. Про це Данько розповіла виданню Zaxid.net у вівторок, 27 серпня, передають Патріоти України.

Як заявила експосадовиця, вона подасть у суд на волонтерку через поширення особистих даних, а також через те, що та «образила її честь та гідність». Жінка також розповіла свою версію подій того дня. За її словами, у той момент вона листувалася щодо робочих питань у телефоні.

Данько додала, що одна з учасниць заходу на підтримку українських полонених і зниклих безвісти сіла біля неї на лавку у сквері. Потім до неї підійшло ще декілька жінок, одна з них нібито «грубо шарпнула наплічник» експосадовиці.

Після цього, за словами Данько, жінка почала заглядати в її телефон й через деякий час назвала її сепаратисткою. За її словами, ця ситуація тривала приблизно пів години, відійти у цей час посадовиця не могла, бо мала завершити листування. Також вона запевнила, що встала б під час гімну України, якщо б встигла завершити свої справи.

«Але мені пізніше не дали цього зробити, на мене почали напирати, запихати в обличчя телефон. Мене почали штовхати й шарпати. Цей жест [середній палець] був адресований одній конкретній пані, яка тривалий час чинила на мене психологічний тиск», — розповіла жінка.

Також Данько додала, що не тікала від поліції, а спілкувалася з правоохоронцями біля входу до Львівської облради. 25 серпня волонтерка Леся Менкуш-Мальків опублікувала відео, на якому видно, як працівниця ОВА відмовилася вставати з лавки під час виконання гімну України та показувала на камеру непристойний жест.

Волонтерка розповіла, що під час виконання державного гімну України помітила на лавці жінку, яка була сильно захоплена своїм смартфоном. Вона відмовилася разом з усіма вставати під звуки гімну. Після цього волонтерка вирішила звернутися до поліції, які перебували неподалік із проханням перевірити документи та встановити особу тієї жінки. За словами волонтерки, жінка нібито почала тікати.

Як заявляв у коментарі Zaxid.NET директор Департаменту комунікації та внутрішньої політики ЛОВА Юрій Горун, Лідія Данько справді була співробітницею установи останні сім років, але з 24 серпня 2024 року не працює там.

"Ніщо не віщувало біди": Подруга Фаріон розповіла про останні зустрічі з нею та її ексчоловіка

вівторок, 27 серпень 2024, 19:55

Подруга та колега Ірини Фаріон Оксана Микитюк розповіла, що під час останніх зустрічей з мовознавицею вони ходили на шопінг та каву і ніщо не віщувало біди. Про це вона заявила в інтерв’ю OBOZ.UA, передають Патріоти України. "9 липня, за 10 днів до тра...

Мародер помилився армією: Комірник у полковничих погонах віз із Суджі "пралки та унітази"

вівторок, 27 серпень 2024, 19:28

Співробітники департаменту контррозвідки СБУ виявили факт мародерства з боку військових ЗСУ у місті Суджа Курської області російської федерації. Про це редакції 368.media повідомили власні джерела, передають Патріоти України. У День незалежності, 24 се...