"Ще б батюшку покликали, як у московитів": На Рівненщині урочисто відкрили... шкільний туалет (фото)

В ліцеї села Тишиця Рівненської області відкрили внутрішній туалет у ліцеї. З такого повсякденного моменту зробили справжнє свято з перерізанням червоної стрічки, що стало приводом для жартів у мережі. Про відкриття туалету повідомили на Facebook-сторінці навчального закладу (пізніше публікацію було видалено), передають Патріоти України.

"Довгоочікувана подія сталася у стінах Тишицького ліцею. Тут відкрили внутрішній туалет. Понад 470 людей ліцею – учасників освітнього процесу щиро вдячні всім, хто долучився до цієї важливої справи. Адже ми всі розуміємо надважливість збереження здоров'я наших дітей", – йшлося у повідомленні.

Ситуацію прокоментувала заступник директора обласного департаменту освіти та науки Марина Пашковська. Вона закликала з розумінням поставитися до педагогів, пише "Радіо Трек".

"Що можу сказати - вміли готувати, але не вміли подавати. Звичайно, урочисте відкриття туалетів з перерізанням стрічок - це занадто. Втім, це остання загальноосвітня установа в Березнівській громаді, де досі не було внутрішньої вбиральні. Може, тому люди сприймають це, як вагому подія", – зауважила Пашковська.

Вона додала, що на добудову цього туалету було витрачено майже 1,5 млн гривень з держбюджету і близько 2,5 млн гривень з бюджету Березнівської ОТГ. Почали його будувати ще у 2019 році. За словами Пашковської, у 86 шкільних закладах Рівненщини досі немає внутрішніх туалетів.

У мережі урочисте відкриття туалету не оцінили і вибухнули хвилею сарказму. "Беруть приклад із рашки", - пише один із коментаторів.

"Потрібно було батюшку покликати, як на московії", - додає інший.


Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...