"Ще більш заразний, ніж штам "Дельта": У США повідомили результати перших досліджень "Омікрону"

У США оголосили перші результати дослідження випадків зараження новим штамом. Із 43 відомих випадків заражень на штам COVID-19 «омікрон» у США, більшість виявлено у вакцинованих осіб. Симптоми хвороби, здебільшого, не були важкими. Про це під час брифінгу повідомила директорка Центрів США з контролю над захворюваннями (CDC) Рошель Валенські, передає «Голос Америки», зазначають Патріоти України.

Перший випадок зараження штамом «омікрон» у США було виявлено 1 грудня 2021 року. Найперше повідомлення про симптоми серед 43 досліджуваних випадків «омікрону» було зареєстровано 15 листопада, повідомили в Центрі США з контролю над захворюваннями (CDC).

80% відомих випадків заражень на штам «омікрон» у США виявлено у осіб, які пройшли повну вакцинацію, шестеро раніше перехворіли на COVID-19.

Майже у всіх захворювання протікало в легкій формі, повідомила директорка CDC Рошель Валенські. Вона зазначила, що легка форма хвороби відповідає очікуванням для вакцинованих осіб. Один захворілий потребував 2-денного лікування в стаціонарі.

Штам «омікрон», як виглядає, є ще більш заразнішим, ніж штам «дельта».

Наразі більше 99,9% випадків заражень на коронавірус у США припадає на штам «дельта», наголосили епідеміологи.

Для того, щоб стримати поширення коронавірусної інфекції і запобігти важким наслідкам COVID-19 CDC наголошує на необхідності^

  • вакцинацій,
  • дотримання маскового режиму,
  • провітрювання приміщень,
  • карантину та ізоляції.

«Хоча ми не маємо всіх відповідей на штам «омікрон», попередні дані вказують, що додаткова вакцинація від COVID-19 допомагає посилити захист проти «Омікрону», додала Валенські.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Чи будуть забирати в ухилянтів водійські права: Юрист пояснив усі нюанси

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:28

Відповідно до нового закону про мобілізацію, ухилянтів можуть тимчасово обмежувати у праві керувати транспортом. З відповідним позовом до суду звертатимуться ТЦК та СП, передають Патріоти України. Юрист практики військового права ЮК "Приходько та партн...