Ще напередодні Хвалдімір почувався добре: Біля берегів Норвегії помер знаменитий російський кит-шпигун (фото, відео)

У водах Норвегії знайшли мертвим білугу на прізвисько Хвалдімір. Раніше припускали, що Росія навчала його шпигувати, але тварина утекла на волю. Про це повідомляє норвезький мовник NRK, передають Патріоти України.

Фахівці зазначають, що напередодні Хвалдіміра бачили у гарному стані. Рятувальник Даг Анфіндсен спостерігав здалеку за китом також о 12 годині 31 серпня. Хвалдімір пірнав та виринав із води.

Та близько 14:30 у порту міста Ставангер сповістили, що кит лежить на воді в гавані Рісавіка. Незабаром кита підняли з моря на сушу. Журналісти опублікували фото, на якому видно, як кран кладе білугу до кузова вантажівки.

Причина смерті поки що незрозуміла. Ззовні кит цілий. Тепер його відправлять на розтин. Прізвисько Хвалдімір – це каламбур норвезького слова hval (кит) та імені російського диктатора Володимира Путіна.

Знаменитого кита вперше виявили у 2019 році рибалки в норвезькому районі Фіннмарк. Тоді місцева преса припускала, що ссавець навчений шпигувати, оскільки на ньому був нашийник із кріпленнями для відеокамер. Нашийник містив напис «Спорядження Петербург 2019». Інші вважали, що він кит-терапевт. Припускалося, що тварина змогла утекти від росіян.

В Україні готуються помітно переписувати курс долара: Ось чого очікувати в банках у вересні

субота, 31 серпень 2024, 23:40

В українських банках очікується суттєва зміна курсу готівкового долара - насамперед, у продажу. За прогнозами, протягом наступного тижня (2-8 вересня) вартість американської валюти в них перебуватиме в межах 41,2-41,8 грн, передають Патріоти України. В...

Масштабні відключення світла будуть тривати? Яку нову тактику обстрілу використала Росія

субота, 31 серпень 2024, 23:25

Масштабні відключення світла в Україні пов'язані з особливістю атаки Росії на енергосистему країни 26 серпня. Річ у тім, що ворог використовував ракети з касетною бойовою частиною – щоб збільшити площу ураження, передають Патріоти України. Про це повід...