Ще не прозріли? Скільки відсотків українців вважають росіян "братнім народом" - результати опитування

Розпочавши спочатку «гібридну», а згодом повномасштабну війну проти України, Росія власними зусиллями істотно зіпсувала свій імідж не лише в Україні, але й загалом у світі. Наразі 3% опитаних вважають, що українці та росіяни завжди були і залишаються "братніми народами". Про це свідчить опитування Центру Разумкова, передають Патріоти України.

«Із судженням («українці і росіяни завжди були і залишаються братніми народами») у 2017 р. погодилися близько чверті (27%) опитаних, у 2024 р. її поділяють лише 3%. Істотно зросла частка тих, хто дотримується думки, що українці і росіяни ніколи не були братніми народами (з 16% до 44%). Частка тих, хто вважає, що українці і росіяни вже не є братніми народами, хоча були такими раніше, знизилася з 50% до 46%», – йдеться в опитуванні.

Центр Разумкова зауважує, що особливо помітні зміни порівняно з 2017 р. відбулися у Східному та Південному регіонах.

«Якщо у 2017 р. 52% жителів Сходу вважали, що «українці і росіяни завжди були і залишаються братніми народами», то у 2024 р. цей погляд тут поділяють лише 7%. У Південному регіоні частка тих, хто так вважає, зменшилася з 45% до 7%», – йдеться в опитуванні.

Якщо серед представників старшої (50 і більше років) вікової групи більшість (51%) поділяють думку, що українці і росіяни раніше були «братніми народами», але вже такими не є, то в молодшій віковій групі (від 18 до 35 років) частіше (50%) вважають, що українці і росіяни ніколи не були «братніми народами», у середній виковій групі (36-49 років) ці дві думки мають однакову кількість прихильників (по 46%).

Нагадаємо, що більшість українців негативно висловлюється, коли чують від когось слова «Росія» чи «прості мешканці Росії». З'ясувалося, якщо українцям сказати про «простих мешканців Росії», то у 80% опитаних спадають на думку негативні асоціації. 6% респондентів кажуть, що вони мислять нейтрально чи позитивно у цьому випадку, а 14% не мають жодної думки.

"Задоволення" дорого коштувало! Українець вчасно не заплатив за комуналку - йому нарахували 11,3 тис. грн штрафу

середа, 24 липень 2024, 22:30

Дарницький районний суд міста Києва зобов'язав киянина заплатити 11,3 тис. грн штрафу за те, що він накопичив борг за комуналку. Крім того, він має сплатити сам борг у сумі 43,4 тис. грн. Про це йдеться в рішенні суду по справі № 753/1966/24, передають...

Навіть дуже обережним людям таке недоступно: Науковці дослідили, як птахи виживають відпочиваючи на лініях електропередач високої напруги

середа, 24 липень 2024, 22:00

Навіть людина, якби була гранично обережною, змогла б повторити щось подібне. . Часто на лініях електропередач високої напруги можна побачити птахів, які сидять там. Можливо, вони відпочивають на дротах, які використовуються для передачі електроенергі...