Ще одна "схема": СБУ виявила у керівниці Миколаївської обласної МСЕК понад 450 тис. доларів, а в її сина - російський паспорт

Служба безпеки України заявляє про викриття керівниці обласного центру медико-соціальної експертизи Миколаївської облради на корупційних схемах для ухилянтів, передають Патріоти України.

Як повідомляє пресслужба відомства, під час обшуків у фігурантки виявлено понад 450 тис. доларів та колекцію ювелірних виробів, які вона переховувала за різними адресами.
«Більшу частину вилучених грошей та коштовностей знайдено в помешканні її сина – інтерна медичного вишу, в якого СБУ виявила також російський паспорт. За наявними даними, молодик оформив громадянство країни-агресора у колишньому генконсульстві РФ в Одесі до початку повномасштабної війни», – йдеться у повідомленні.



За даними слідства, для переховування нелегальних доходів посадовиця оформила на свого сина три незадекларовані квартири, а протягом 2015-2023 років очільниця МСЕК зазначала у своїх деклараціях винятково офіційні прибутки на загальну суму трохи більше 2 млн грн.



Правоохоронці встановили, що у 2023 році посадовиця оформила собі та сину 2-гу групу інвалідності для отримання від держави додаткових пільг та соціальних виплат.



Триває розслідування. На підставі отриманих матеріалів вирішується питання щодо повідомлення чиновниці про підозру.

"Чим більше ми будемо мати планів дій...": У ЗСУ виступили за підготовку жінок до оборони

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 23:40

Хоча жінки в Україні на сьогодні не підлягають обов'язковому призову на військову службу, їх варто підготувати до оборони. Таку думку висловив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко, передають Патріоти України. "Чи потрібно це буде ...

Може стати "дефіцитом"? Українців попередили про можливу нестачу одного з найдоступніших фруктів

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 22:55

Українцям може не вистачити яблук – далися взнаки несприятливі погодні умови та високий попит на цей фрукт у харчовій промисловості. Тому вітчизняних яблук у супермаркетах може бути значно менше, аніж зазвичай, що впливає на ціну цього продукту. Про це...