Ще один причт РПЦ потребує термінового виселення з парафії: У Дніпрі скандал через відмову "московського попа" причащати доньку ветерана АТО (відео)

Те, що дитина хрещена в канонічній ПЦУ, згідно правил всесвітнього православ'я, дає право у здійсненні церковних таїнств над нею в будь-якій православній церкві світу. Але московському попу з української філії РПЦ закон не писаний

У Дніпрі розгорівся скандал після того, як священик Української православної церкви не захотів причащати дитину, хрещену у Православній Церкві України, зазначають Патріоти України.

Журналісти СТБ розповідають, що батько дитини воював в зоні АТО, а його дочка хрестив військовий капелан отець Дмитро. Зараз священик знаходиться на Донбасі, тому він не може причастити дівчинку.

Коли сім'я вирішила причастити дитини в найближчому храмі з'ясувалося, що він належить до Російської православної церкви. Там родині відмовили. За словами місцевого священика, дитину потрібно перехрестити, а після цього вже причащати.

Отця Дмитра дуже здивувало те, що відбувається. Він лише нагадав, що надання Томосу про автокефалію зняло всі питання з приводу визнання Православної Церкви України.

"Таїнство здійснює не людина, таїнство здійснює не патріарх. Таїнство здійснює Святий Дух. Говорити про те, дійсно таїнство чи ні – це називається хула на Духа Святого. Це гріх, який не коли не прощається", - сказав він.

При цьому священик РПЦ наполягає на своєму. За його словами, "УПЦ не визнана, а значить він не може причастити дитину".

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...